Zöld koripályával várja látogatóit a Bazilika adventi vására

November 25-én nyílik az adventi vásár a Bazilikánál, ahol január 2-ig minden eddiginél zöldebb karácsonyi hangulattal várják a látogatókat.

A Bazilika minden este félóránként fényfestésbe öltözik, a téren felállított faházakban pedig közel nyolcvan kézműves kínálja portékáit. Lesznek népi- és iparművészek, keramikusok, bőr- és textilművesek, ötvösök, egyedi ruha- és kiegészítő-tervezők, de a grafikusok és fotóművészek minőségi alapanyagokból, kézzel készített munkáit is megtalálhatjuk majd. A szervezők kézműves foglalkozásokkal, táncházzal és a Bazilikában tartott koncertekkel várják a látogatókat.

Adventi Karácsonyi vásár a Bazilikánál

 Még zöldebben gondolkodnak

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat vására energiatakarékos LED izzókat használ a dekorációihoz, ahol 1 millió izzónál is több csillan majd meg a nyitó naptól kezdve. 200 négyzetméteres négyévszakos, bárki számára ingyenesen elérhető, speciális műanyagból készült korcsolyapályájuk nem fogyaszt energiát a jég hűtéséhez. Az eddigieknél is több szelektív hulladékgyűjtő szigetet helyeznek ki a rendezvény egész területén. A gasztro kiállítók pedig speciális, lebomló étkészletet, poharakat használnak - olvasható a közleményben.

Minden standon lehet adakozni

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a kezdetektől fogva jelen van az Adventi Ünnepen. Az idei évben azonban egy új adományozási lehetőséggel készülnek a látogatók felé. A szervezők ugyanis minden standon lehetőséget biztosítanak arra, hogy készpénzzel és bankkártyával is adakozhassanak a látogatók a segélyszervezet Szeretet.Éhség kampányának.

Fókuszban a street food és az ételintolerancia

A szervezők olyan gasztrokínálatot vonultatnak fel a rendezvény 38 napja alatt, amelyben nemcsak azok találják meg a számításukat, akik omaha szegy bbq-ra, burgerre, olasz tésztafélékre, thai levesre vagy egyéb finomságokra vágynak, de a kiállítók 90%-ánál laktóz és gluténmentes ételeket is találnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek