Elindult a Wizz Air Budapest - Bordeaux járata

Elindult a Wizz Air Budapest - Bordeaux járata.

Újabb budapesti útvonallal bővült a Wizz Air hálózata: múlt péntek óta már a lenyűgöző délnyugat-franciaországi város, Bordeaux is elérhető fapadossal. A diszkont légitársaság heti két járatot üzemeltet, amely hétfőnként és péntekenként közlekedik Airbus A321-es gépekkel. Az első járat 161 utassal a fedélzeten szállt fel Budapestről.

Bordeaux, a nagy múltú bortermelő vidék központja kikötőváros a Garonne folyó partján. Világszínvonalú konyháján túl Bordeaux csodálatos építészetéről és gazdag kulturális örökségéről híres: a város fele szerepel az UNESCO Világörökség listáján, ezáltal az egyik legnagyobb, világörökség részét képező urbánus területként jegyzik.

Fotó: Tophee / Flickr

Kihagyhatatlan látnivalói közé tartozik az Esplanade des Quinconces, amely Európa 'legtágabb' belvárosi tere, a 18. század egyik műremekének tartott Tőzsdepalota, a város két bazilikája, melyek a Compostellába vezető zarándokút történelmi állomásai, a Bordeaux-i Háromszög (Triangle bordelais) egész évben tartó piaca, valamint a régiségboltokkal és galériákkal tarkított, hangulatos Chartrons illetve a Saint-Michel negyed.

Bordeaux már a tizenkettedik úticél, melyre a Wizz Air idén járatokat indít Budapestről; hamarosan elindul három további útvonal is Agadirba, Frankfurtba és Berlin-Schönefeldre. A légitársaság így már 66 várossal kapcsolja össze a fővárost Európában és azon túl is - derül ki a Wizz Air közleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek