» Útra kész

Visszavonták az Uber engedélyét Londonban - hatalmas tiltakozási hullám indult el

| | Nem érkezett még hozzászólás

Néhány óra alatt csaknem félmillióan írták alá az Uber londoni engedélyének megvonása ellen tiltakozó petíciót - írja az MTI.

A londoni tömegközlekedést irányító városházi szervezet, a Transport for London (TfL) pénteken közölte az amerikai székhelyű vállalat londoni érdekeltségével, hogy nem állít ki számára új szolgáltatási engedélyt, miután a cég jelenlegi jogosítványa szeptember 30-án lejár.

A bejelentés szerint a TfL arra a megállapításra jutott, hogy az Uber nem teljesíti a felelősségteljes vállalati tevékenység kritériumait, és ez számos közbiztonsági problémát vet fel. A hatóság aggályosnak tartja például, ahogy a cég az utasok elleni, súlyos bűncselekményekről szóló bejelentéseket kezeli. A TfL emellett nem tartja megfelelőnek az Uber hozzáállását a sofőrök biztonsági háttérellenőrzéséhez, és azt sem, ahogy a vállalat a vezetők orvosi alkalmassági igazolásait beszerzi.

A döntés hatalmas tiltakozási hullámot indított el Londonban. A közösségi portálokon rengeteg felhívás jelent meg a hírhedten drága, hagyományos londoni taxik bojkottjára, mivel a széles körben elterjedt vélemény szerint az Uber engedélyének visszavonásáról hozott döntés a helyi taxis szervezetek nyomására született.

Fotó: Automobile Italia / Flickr

Az Uber fellebbezett a végzés ellen, ezzel egyidőben pedig felhívást tett közzé a change.org petíciós portálon. Eszerint ha a döntés érvényben marad, negyvenezer sofőr veszti el a munkáját, és londoniak milliói maradnak kényelmes, megfizethető közlekedési lehetőség nélkül. A kitiltásról szóló döntés megváltoztatását követelő petícióhoz, amelyet Sadiq Khan londoni polgármesternek juttatnak el, szombat délig több mint 490 ezren csatlakoztak.

Az Uber 2012 óta van jelen Londonban, és azóta 3,5 millió londoni töltötte le a kocsirendeléshez szükséges mobil alkalmazást. A TfL közölte: amíg a fellebbezési folyamat tart, az Uber folytathatja működését Londonban.

Természetesen nem ez az első eset, hogy ki akarják tiltani az Uber-t egy nagyvárosból: legutóbb Rio de Janeiro utcáin tüntettek a cég ellen a taxisok, hatalmas közlekedési káoszt okozva.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.