Rossz irányba mutat egy tábla, amit 87 ezer turista látogat évente

Rossz irányba mutat egy tábla, amit 87 ezer turista látogat évente.

Egy skót turista kellett ahhoz, hogy az új-zélandiak rájöjjenek: rosszul táblázták ki az ország egyik legdélebbi pontját. A kapitális baki rengeteg utazót megvezetett - a turista attrakciónak számító földrajzi pontot ugyanis körülbelül 87 ezren keresik fel évente.

Nomen est omen - a Déli-sziget Bluff névre hallgató települése nemcsak nevében rászedés, egy igazi blöfföt is tartogat. A kisváros Stirling Point nevű kilátójánál elhelyezett tábla elvileg azt mutatja, milyen messze vannak a különböző városok a kilátótól. Igen ám, de mint kiderült, több várost - így Cape Reinga-t és a fővárost, Wellingtont is rossz irányba mutatja, sőt a kilométerben mért távolságok sem stimmelnek.

A szemfüles skót utazó a hatóságok figyelmét is felhívta a kínos bakira, akik szakértők bevonása után el kellett hogy ismerjék, a turistának igaza van. Sőt, miután górcső alá vették a kérdést, úgy tűnik New York, Hobart, Sydney és Oban városát is alaposan eltájolták a készítők - írja a Daily Mail.

Az ominózus táblaFotó: itravelNZ / Flickr

A közeli Invercargill polgármestere, Tim Shadbolt ígéretet tett arra, hogy a táblákat kijavítják. Amikor azonban az egyik helyi rádiócsatorna rákérdezett, azt mondta hiába továbbította a javaslatot az illetékeseknek, még semmi sem történt.

Ez a legvonzóbb turistaattraciónk, nem hiszem hogy játszadozni akarnának vele. A távolságok "néhány száz mérföldet" tévednek, de nem valószínű, hogy ez túlzottan félrevezetné a turistákat, hisz akárhonnan is nézzük, a téves irányt mutató tábla egy zsákutcába vezet - fűzte hozzá ironikusan.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek