Ezek a világ legjobb turisztikai imázsfilmjei

Ezek a világ legjobb turisztikai imázsfilmjei

Ismét megválasztotta az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) a legjobb imázsfilmeket. Szeptemberi, sorrendben 22. közgyűlésükön összesen öt kategóriában hirdettek győztest.

A több mint ezerháromszáz delegált hatvanhárom ország videója közül választhatta ki a legjobbat - írja a Turizmus Online. Magyarországról készült film ebben az évben nem volt a jelöltek között, de a szomszédos országokra, például Szlovákiára, Ausztriára és Szlovéniára lehetett szavazni.

A legjobb afrikai imázsfilm Tunéziáé lett:

A legjobb amerikai imázsfilm címét Chile vehette át:

A legjobb kelet-ázsiai és csendes-óceáni kisfilm Indonéziában készült - ez egyben a közönségdíjat is elnyerte:

A legjobb európai imázsfilm Görögországé lett:

Azért nekünk sincs okunk szomorkodni, hisz a CNN amerikai csatorna nemrégiben két színvonalas kisfilmet is készített hazánkról. Az első videó a vizek földjeként festi le az országot, egy nyíltvízi úszó szemszögéből - ha még nem látta, itt megnézheti a videót. A másik imázsfilm a pusztai csikós életformát mutatja be, amelyben a csikósok a lovakkal kiépített bizalomról, illetve az évszázadokra visszanyúló hagyományokról beszélnek - a cikkben található linken keresztül megnézheti ezt is. Sőt, három éve Cannes-ban nyert díjat Magyarország egy imázsfilmje:

Az UNWTO idei, Kínában tartott közgyűlésén egyébként megválasztották a világszervezet új főtitkárát is Zurab Pololikashvili személyében, aki jelenleg Grúzia nagykövete. Emellett keretegyezményt fogadtak el az idegenforgalmi etikáról, amely egyebek mellett a turisták szabad mozgása, az ágazat fenntartható fejlődése illetve az etikai határvonalak mentén igyekszik utat mutatni az országoknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek