» Útra kész

Több mint 120 járatot törölt az Air Berlin

| | Nem érkezett még hozzászólás

Több mint százhúsz járat törlésére kényszerült az Air Berlin légitársaság kedden, miután szokatlanul sok pilóta - főleg kapitányok - jelentettek beteget.

A dpa német hírügynökség úgy tudja, hogy a légitársaság 1500 pilótájából 200 jelentett beteget. A Bild című lap a pilóták lázadásáról beszél, amelynek lényege, hogy a pilóták inkább beteget jelentenek, semmint a fizetésük automatikus csökkenésével járó sztrájkot.

Kedden egy sor repülőtérről, így Berlinből, Düsseldorfból, Hamburgból és Kölnből sem szálltak fel az Air Berlin gépei. Főleg belföldi járatokat töröltek, de Mallorcára, Stockholmba és Zürichbe induló gépek is a földön maradtak. Az órák múlásával pedig egyre csak emelkedik a törölt járatok száma - írja az MTI.

Fotó: Jbarcena / Flickr

A járatkimaradások kedd délelőtti adatok szerint körülbelül kilencezer utast érintenek. Az Air Berlin a facebookon keresztül arra kérte őket, hogy maradjanak otthon, és "várjanak a további jelzésekig".

Németország második legnagyobb légitársasága augusztus 15-én jelentett csődöt, miután fő részvényese, az Etihad Airways úgy döntött, hogy nem támogatja tovább anyagilag a légitársaságot. A szövetségi kormány ezután 150 millió eurós áthidaló kölcsönt bocsátott a nyolcezer munkavállalót foglalkoztató cég rendelkezésére, hogy ne kelljen leállítani a működést. Ez a pénz három hónapra elegendő. Az Air Berlin szeptember 15-ig adott határidőt potenciális befektetőinek, hogy megtegyék ajánlataikat. A döntést szeptember 21-én, három nappal a szövetségi parlamenti választások előtt hoznák meg.

UPDATE: Szerda reggel további harminckét járatot törölt az Air Berlin a pilóták bújtatott sztrájkja miatt. A német légitársaság arra kérte utasait, hogy mielőtt elindulnának a repülőtérre, ellenőrizzék járatuk státuszát a cég honlapján.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

kynanggame új galériát hozott létre
Kỹ Năng Game
14 órája
rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
1 napja
rallymax élménybeszámolót írt
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
1 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.