Ez a legkedveltebb horvát célpont a magyarok körében

Ez a legkedveltebb horvát célpont a magyarok körében

Minden harmadik magyar a Kvarner régióban köt ki, amikor Horvátországba indul nyaralni - az elmúlt nyolc hónap adatai alapján ez a legkedveltebb úticél. Az Isztriai-félsziget a következő a rangsorban, majd Split és Zadar következik, az ötödik helyen pedig Sibenik régiója áll.

Opatija szimbóluma, a Lány a sirállyalFotó: Bernhard Wintersperger / Flickr

Az Isztrián és Split környékén egy számjegyű a növekedés a magyar vendégek számában illetve a vendégéjszakákban, másutt tíz százalék feletti. Egyedül Dubrovnikban csökkent némileg a magyarok száma és ott-tartózkodásuk ideje - írja az MTI a Horvát Idegenforgalmi Közösség legfrissebb adatai nyomán.

Csaknem tíz százalékos bővülést mutatnak a hajós turisták adatai is.Szeptember első hetéig az Adria horvátországi szakaszán több mint tízezer magyar vendéget regisztráltak vitorlásokon vagy motoros hajókon, akik összesen 59,3 ezer éjszakát töltöttek különböző vízi járműveken.

Mindezek alapján már szeptember első hetében megdőlt a 2016-os rekord, tehát alig nyolc hónap alatt több magyar turista járt Horvátországban és több vendégéjszakát töltött ott, mint tavaly egész évben.

2016-ban ez összesen 513 ezer magyar turistát és csaknem 2,753 millió vendégéjszakát jelentett. Idén, szeptember első hetéig már 521 ezernél is több magyar kereste fel az országot, és több mint 2,793 millió éjszakát töltöttek ott. Ez létszámban 11,9 százalékos, vendégéjszakában 10 százalékos növekedés, ami több mint figyelemre méltó.

Úgy tűnik, az évből még hátralévő, csaknem négy hónap alatt a magyar vendégéjszakák száma elérheti a hárommilliót is. Az évek óta tartó, két számjegyű növekedést látva pedig jövőre akár a 600 ezret is megközelítheti a magyar turisták száma Horvátországban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek