Budapest szépségét nézegetik a világ 2. legforgalmasabb repterén

Budapest szépségét nézegetik a világ 2. legforgalmasabb repterén

A Pekingi Nemzetközi Repülőtér és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hosszú ideje fennálló testvér repülőtéri együttműködése keretében exkluzív fotókiállítás nyílt Budapestről Pekingben, a világ második legforgalmasabb légikikötőjében - írja közleményében a Budapest Airport, amely a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen adta a magyar főváros szépségét bemutató fotókat a pekingi repülőtérnek.

 

Fotókiállítás Budapestről a Pekingi Nemzetközi RepülőtérenFotó: Budapest Airport

A reptéren kiállított nagyméretű tablók Budapest legszebb látványosságait sorakoztatják fel, köztük a Dunán átívelő világhírű Lánchidat, a Budai Várat és a Széchenyi fürdőt. A kiállítás anyagába a budapesti repülőtérről is bekerült három felvétel.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója az egy hónapig tartó pekingi fotókiállítás megnyitójan azt is elmondta, a két város közötti közvetlen légi forgalomban az idén 17 százalékos bővülés várható, és kifejezte reményét, hogy ez a fotókiállítás tovább fogja növelni a Magyarországra látogató kínai turisták számát. „A kölcsönösség elve alapján a Budapest Airport jövőre hasonló fotókiállítást tervez Pekingről a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren" – jelentette be Jost Lammers.

A fotókiállítás bemutatja, hogy Budapest Közép-Európa egyik legjelentősebb városa, Európa valódi ékszerdoboza. Magyarország fővárosa egyedülállóan komplex élménykínálattal várja az ide látogatókat, köszönhetően az ősi hagyományok korszerű jelenlétének és a modern, lüktető kulturális életnek. Budapest emellett gasztronómiai különlegességeket, a nagy hagyományokra visszatekintő fürdők által nyújtott spa és wellness szolgáltatásokat is kínál a látogatóknak.

 

Fotó: MTÜ

A Pekingi Nemzetközi Repülőtér 2010-ben lett a világ második legforgalmasabb légikikötője (az első még mindig az atlantai Hartfield-Jackson nemzetközi repülőtér), és ezt a pozíciót azóta is stabilan őrzi. A gyorsan növekvő belföldi és nemzetközi forgalom miatt a kínai fővárosban megkezdődött egy második nagy repülőtér kivitelezése, mely a tervek szerint 2019-ben nyitja meg kapuit, és 2025 végére már évente 60-75 millió utas kiszolgálására elegendő kapacitással rendelkezik majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek