» Útra kész

Berlinbe indít járatot a Wizz Air

| | Nem érkezett még hozzászólás

2018. március 13-tól napi járatot indít Budapestről Berlin-Schönefeldre a Wizz Air. Az új útvonal már megjelent a foglalási rendszerben, 2990 forintos induló áron. A viteldíj részeként egy legfeljebb 55x40x23 centis kézipoggyászt is ingyen felvihetünk a gépre, amely minden járatra érvényes október 29-től.

Az új bejelentés tizenegy, idén elindított budapesti útvonalat követ. 2017-ben további három járat indul Budapestről Bordeaux-val, Agadirral és Frankfurttal kapcsolva össze a magyar fővárost. Berlinnel együtt így összesen tizenhét izgalmas úti céllal bővíti immár 67 járatot számláló budapesti hálózatát a légitársaság - olvasható közleményükben.

A Wizz Air a fővárosból illetve Debrecenből összesen 74 útvonalon üzemeltet járatokat, tizenkét Airbus repülőgéppel. Ezekhez jövőre két újabb gép csatlakozik, 5,5 millióra növelve az ülőhelykapacitást a magyarországi útvonalakon. Az elmúlt 12 hónapban a légitársaság több mint 4 millió utast szállított így, ami tizenhét százalékos növekedést mutat az előző év hasonló időszakához képest.

Egy Airbus 321-es
Egy Airbus 321-esFotó: Földházi Árpád / Wizz Air

A régió legnagyobb diszkont légitársaságaként egyébként a Wizz Air jelenleg nyolcvanöt, Airbus A320 és A321 típusú repülőgépekből álló flottát üzemeltet. Huszonnyolc bázisról több mint 550 útvonalat kínál 142 desztinációra, összesen 43 országban.

Az utóbbi időben számos újítást vezettek be. Ezek közé tartozik a 48 órára zárolható viteldíj, a kézipoggyász ingyenessé tétele, illetve közvetlen járatok indítása az eddig lefedetlen, de népszerű városokba.

UPDATE: Az eredeti tervek szerint a járat 2018 márciusában indult volna, ám az első nap tapasztalt, hatalmas érdeklődésre való tekintettel a Wizz Air előrébb hozta a járatindulást - így már idén december 18-tól repülhetünk Berlinbe a naponta közlekedő járattal.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.