» Útra kész

Utasbiztosításának felkerekített összegével most a mentőknek is segíthet

| | Nem érkezett még hozzászólás

Vannak, akik még mindig csak legyintenek rá, pedig az utazás előtt megkötött biztosítás nem felesleges macera, írtunk is már párszor fontosságáról, de legutóbb pl. arról is, hogy a legtöbb társaság biztosítási kockázata már a terrortámadások következtében szerzett sérülésekre is kiterjed. És bár egyetlen társaságot sem szoktunk ilyenkor kiemelni, ezúttal mégis csak kivételt teszünk.

Az Európai Utazási Biztosító ugyanis nemrég csatlakozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kerekítsd fel! adománygyűjtő-programjához, amelynek keretében online vásárlóik felfelé kerekíthetik az általuk fizetett összeget, a különbözettel pedig az MMSZ mentőszolgálatának munkáját segítik.

Már 40 forint is számít. A kerekítéses adományozással az online kereskedők egy év alatt csaknem 15 millió forintot gyűjtöttek össze az internetes vásárlások során alkalmazott felkerekítésekből a Magyar Máltai Szeretetszolgálat különböző jótékony céljaira  - írja szerkesztőségünkbe érkezett közleményében a biztosító, miközben hozzáteszi, az interneten vásárlók egyetlen kattintással, az utasbiztosításuk megkötésekor is kiegészíthetik kerek számra az általuk fizetett összeget.

A MMSZ mentőszolgálatának rohamkocsijai már 25 éve vesznek részt a mentésben, évente több mint 1000 alkalommal kapnak riasztást. A sürgősségi szakorvos vagy mentőtiszt által vezetett mentőegységek ráadásul önkéntesen, ellenszolgáltatás nélkül, szabadidejükben vállalják a szolgálatot. Mivel a rohamkocsikat és a teljes felszerelést adományokból tartják fenn, az eszközök és felszerelések megújítása és bővítése elengedhetetlen.

Ezért a biztosító 2018. március 31-ig adományt gyűjt az MMSZ-mentőszolgálat eszközparkjának megújítására és bővítésére, miközben az utazóktól azt kéri, ha tehetik, indulás előtt ne csak az utasbiztosításra gondoljanak, hanem arra is, hogy ezzel most másokon segíthetnek.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
1 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.