» Útra kész

Hétfőtől folyamatos sztrájk lehet a barcelonai reptéren

| | Nem érkezett még hozzászólás

Ha továbbra sem sikerül megállapodniuk a vezetéssel, az egy hete kezdett részleges munkabeszüntetést hétfőtől folyamatos és határozatlan idejű sztrájkra váltják a barcelonai El Prat repülőtér biztonsági dolgozói.

Ínigo de la Serna, spanyol fejlesztési miniszter a tárca krízisbizottságának pénteki ülése után azt ígérte, a rend és a biztonság érdekében hétfőtől csendőrökkel erősítik az ellenőrzést a reptéren. A biztonsági átvizsgálásért felelős személyzet 100 fős létszámbővítést, valamint 350 eurós béremelést követel az Eulen nevű cégtől. A tárgyalások már egy hete tartanak; bár az álláspontok közeledtek, tartós és mindkét fél számára megnyugtató megoldás még nem született.

Annak ellenére, hogy a kormány által előírt minimális szolgáltatás szintje 90 százalék, pénteken a négyszer egy órás munkabeszüntetés miatt 60-75 percesre nőtt a várakozási idő a biztonsági ellenőrzésnél, ami összesen 524 járatot és több mint 83 ezer utast érint - írja az MTI.

Akár órákon át kénytelenek várakozni az utasok
Akár órákon át kénytelenek várakozni az utasokFotó: Quique Garcia / MTI/ EPA

A barcelonai reptér Európa egyik legforgalmasabb légikikötője, ahol a schengeni határellenőrzés szigorítása óta ismétlődnek a fennakadások és alakulnak ki időről-időre hosszú, akár órákig tartó sorok a biztonsági kapuknál. A vizsgálat ugyanis alaposabb és több időt vesz igénybe a korábbinál, az ellenőrök számát viszont nem növelték.

A 48 spanyolországi repülőtérből egyébként 21 helyen végzik az Eulen dolgozói a biztonsági ellenőrzést. La Coruna városában augusztus 20-án tartanak részleges sztrájkot, munkakörülményeik javítását és bérük emelését követelve. Aznapra Santiago de Compostela repülőterének biztonsági ellenőrei is részleges sztrájkot hirdettek - ők a Prosegur alkalmazottai, amely 17 spanyol reptéren van jelen.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Advent Németországban Ahol ízlelőbimbóinkat a karácsonyi sütemények, a forralt bor és a helyi specialitások kényeztetik.

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.