Sztrájkba kezdenek pénteken a barcelonai reptéren

Sztrájkba kezdenek pénteken a barcelonai reptéren

 

Részleges sztrájkba kezdenek pénteken a barcelonai El Prat repülőtér biztonsági ellenőrzésért felelős dolgozói, amelyet vasárnap és jövő hétfőn is folytatnak – írja az MTI. Ez azt jelenti, hogy az egyébként is nagy forgalmú reptéren hosszú, akár több órás sorokra kell számítani a sztrájk idején.

A munkabeszüntetés négyszer egy órás lesz mindhárom nap: reggel fél hat és fél hét, délelőtt fél tizenegy és fél tizenkettő, délután fél öt és fél hat, valamint este fél hét és fél nyolc között tervezik. A tiltakozó akció a tervek szerint jövő hét pénteken és vasárnap is megismétlődik, augusztus 14-től pedig átvált folyamatos és határozatlan idejű sztrájkra.

A dolgozók így kívánják elérni, hogy munkáltatójuk, az Eulen nevű vállalat jobb munkafeltételeket biztosítson számukra, valamint bővítse a munkavállalók létszámát. A barcelonai reptéren a schengeni határellenőrzés szigorítása óta ismétlődnek a fennakadások, és alakulnak ki időről-időre hosszú sorok a biztonsági kapuknál, mivel a vizsgálat alaposabb a korábbinál, és több időt vesz igénybe. Az Eulen dolgozói szerint ezért van szükség jóval több ellenőrre.

A cég és a dolgozók közötti közvetítésben szerepet vállalt a katalán kormány delegációja is, amely 90 százalékon határozta meg a sztrájk alatt elvárt minimális szolgáltatásokat.

Fotó: manuelfloresv / Wikipedia

Az egyébként is nagy forgalmú repülőtéren ennek ellenére hosszú, akár több órás sorokra is számítani lehet a sztrájk idején - figyelmeztet a légikikötő üzemeltetője. Az AENA vállalat azt javasolja, hogy az utasok legalább három órával járatindulás előtt érkezzenek meg a reptérre.

Az AENA egyébként 300 ezer eurós büntetést helyezett kilátásba az Eulen cég ellen, mivel az nem teljesíti megfelelően szerződésben vállalt feladatát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek