» Útra kész

Ismét felvihető a laptop az USA-ba tartó gépek fedélzetére

| | Nem érkezett még hozzászólás

Az utolsó repülőtéren, a szaúd-arábiai Rijád Hálid király Nemzetközi Repülőtéren is feloldotta az Egyesült Államok azt a négy hónappal ezelőtt bevezetett tilalmat, amelynek értelmében mobiltelefonnál nagyobb elektronikai eszközt nem lehetett felvinni 8 arab ország és Törökország 10 repülőteréről az Egyesült Államokba induló gépek utasterébe - írja az MTI az amerikai belbiztonsági minisztérium közleménye alapján.

A márciusban elrendelt tilalmat azzal indokolta Washington, hogy terroristák robbanószerkezetet rejthetnek el laptopokban vagy tabletekben. Kilenc légitársaság volt érintett: az Emirates, az Etihad Airways, a Qatar Airways, a Turkish Airlines, a Saudi Arabian Airlines, a Royal Jordanian, a Kuwait Airways, az EgyptAir és a Royal Air Maroc. Csak ezeknek a cégeknek vannak közvetlen járataik az Egyesült Államokba a térségből. A légi szállítással foglalkozó nemzetközi szervezet, az IATA szerint a tilalom eleve nem volt hatékony, mert a potenciális terroristák bármikor mindenféle korlátozás nélkül felszállhattak Európából vagy máshonnan az Egyesült Államokba tartó járatokra.

A sajtóban egyszerűen csak laptoptilalomnak nevezett korlátozást azért oldotta fel az amerikai belbiztonsági tárca, mert a repülőterek szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be az Egyesült Államokba induló járatoknál.

Washington előzőleg frissítette azt az iránymutatást, amely minden olyan légitársaságot érint, amely járatokat indít az Egyesült Államokba. Ennek értelmében szigorúbban kell ellenőrizni az utasokat a külföldi repülőtereken, szigorúbb előírásokat kell teljesíteni a repülőgépek körül és az utasvárókban, és több kutyás keresést kell elvégezni. Ez 105 ország 280 repülőteréről mintegy 2000 repülőjáratot érint naponta, amelyek körülbelül 325 ezer embert visznek az Egyesült Államokba.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Csússzon a télből a nyárba! Ha hóember helyett homokvárat építene kattintson és szemezgessen ajánlataink közül.

wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
8 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
8 napja
Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
10 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.