Újabb ezer parkolóhelyet adtak át Ferihegyen

Újabb ezer parkolóhelyet adtak át Ferihegyen

Alig két hónap alatt elkészült a Budapest Airport újabb parkoló fejlesztése: ezúttal további ezerrel nőtt a férőhelyek száma a 2. Terminál közelében. A repülőtéren ezzel nem kevesebb, mint 4700 különböző kategóriájú parkolóhely kínál helyet az autósoknak, tudtuk meg a repülőtér illetékeseitől.

Az ország egyik, ha nem a legnagyobb egybefüggő parkolója jött létre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Termináljánál, miután a Budapest Airport a mai napon átadta a hosszú távú parkoló bővítésének újabb ütemét. Az így kialakított 2525 férőhelyes Holiday parkoló az autóval érkezők számára a több napos, vagy akár több hetes parkolási lehetőséget kínál kedvező áron. Az új aszfaltborítású parkolóban is zárt láncú kamerarendszer vigyázza a járműveket, illetve ellenőrzi a ki- és behajtást a sorompóknál.

A mintegy 3 millió eurós, azaz közel 1 milliárd forintos beruházás része a Budapest Airport BUD 2020 névre keresztelt, ötéves repülőtér-fejlesztési programjának, aminek keretében összesen 160 millió eurót, azaz mintegy 50 milliárd forintot költenek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér korszerűsítésére. A parkolóbővítés keretében új helyre költözött és jelentősen kibővült az Aeropark repülőmúzeum, emellett épült újabb 150 méternyi fedett gyalogos járda, ami összeköti a terminálhoz vezető, már meglévő járdákat.

Jelenleg öt különböző parkoló közül választhatnak az autósok utazásuk hossza, a repülőtéri tartózkodás tervezett ideje, illetve a parkolók termináltól való távolságát alapul véve: a Terminál, a Business, a Holiday, a Holiday Plus és a Holiday Lite is várja őket, összesen közel 4700 férőhellyel. Ezeket a repülőtér online foglalási rendszerén keresztül is el lehet érni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek