» Útra kész

Aludjon a stockholmi reptér bérelhető irányítótornyában!

| | Nem érkezett még hozzászólás
Szívesen ébredne egy kifutópálya mellett a le- és felszálló gépektől néhány méternyire? Egy nyereményjátéknak köszönhetően most néhányan ezt is megtehetik. Ezzel igyekeznek népszerűsíteni Skandinávia egyik repülőterét, amelynek régi irányítótornyába most néhány szerencsés egy-egy éjszakára be is költözhet.

A rendhagyó reptéri élményekre vágyó kalandorok most aztán örülhetnek. A svéd Cilla Ramnek enteriőrtervező ugyanis egy különleges panorámával felszerelt lakószobát rendezett be a Stockholm-Arlanda repülőtér 15 éve nem működő irányítótornyában - írja az Airport World magazin.

A két kifutópálya közelében álló régi irányítótorony tetejében egy 35 négyzetméteres apartmant alakított ki saját konyhával és nappalival együtt, amelybe hamarosan öt szerencsés ember negyedmagával együtt be is költözhet 24 órára. A svéd reptereket üzemeltető Swedavia ugyanis közös nyereményjátékot indított a HomeAway.com nevű szállásközvetítő céggel. A játékban résztvevőknek néhány mondatban kell megfogalmazniuk azt, hogy miért szeretnének ott lakni. A legkreatívabb pályázók elsőként próbálhatják ki a nyolcvan méteres magasságban álló, Stockholm talán legszebb panorámájával büszkélkedő, terasszal ellátott apartmanját. 

A kis garzont a repülőtéren található nagymárkák termékeivel rendezték be. A verseny nyertesei a szálláshoz olyan különleges gasztro-élményeket is kapnak, mint például azt, hogy a reggelijük abból az RC Chololate kávézóból érkezik majd, amelyet a svéd cukrász válogatott egyik tagja, Ronny Latva üzemeltet. És persze a vacsorát is a repülőtér népszerű Pontus in the Air éttermében költhetik el, amelynek egyébként Svédország legmenőbb séfje, Pontus Frithiof a tulajdonosa.

"Nagyszerű lehetőség ez, hogy megmutassuk a hazai és külföldi utasainknak Stockholm Arlanda legtitkosabb helyszínét, miközben hírét vihetik Skandinávia egyik leggyorsabban fejlődő repülőterének is" - fogalmazott Kjell-Åke Westin, a légikikötő igazgatója. A játék nyertesei mindemellett három éjszakát tölthetnek el az általuk - a HomeAway oldalán keresztül - kiválasztott szálláshelyen Stockholm, Oslo, Koppenhága vagy Helsinki városában. Bár a legmenőbb reptéri éjszakát ígérő nyereményjátékra július 30-ig csak néhány európai ország utasa jelentkezhet (sajnos mi magyarok nem), a tervek szerint a későbbiekben az apartman bérelhető lesz, így aztán bárki beköltözhet majd egy-egy éjszakára.

Legutóbb egyébként az Airbnb szervezett egy hasonló nyereményjátékot Dublin 258 éves, legendás sörgyárába, ahol a résztvevőknek a szervezőket arról kellett meggyőzniük, vajon miért pont ők a világ legnagyobb Guinnes-rajongói. A 200 szóban legfrappánsabban válaszoló nyertes Guinness-palack alakú ágyban, sörcsapok között és 360 fokos dublini panorámával rendelkező tetőtéri helyiségben alhatott, amelyhez arra az estére még egy privát komornyikot is kapott.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
1 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.