» Útra kész

Tíz új check-in pult nyílt Ferihegyen

| | Nem érkezett még hozzászólás

Tízzel több check-in pult áll rendelkezésre nyári utazási szezonban a 2B Terminálon, és több mint 400 négyzetméterrel bővült az indulási csarnok utasforgalmi területe is - olvasható a Budapest Airport közleményében. 

Fotó: Budapest Airport

"Légitársasági partnereink majdnem 800 000-el több utas-ülőhelyet kínálnak a nyári menetrendi időszakban, mint 2016-ban, ami közel 8 %-os többletet jelent a nyári csúcsban" - magyarázta a bővítés okát Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója, miközben hozzátette, a 2A Terminálon tavaly volt hasonló check-in pult bővítés.

Az új check-in pultok számára kialakított várótér a 2B Terminál indulási csarnok középső részén, a meglévő pult sorok találkozásánál kialakított széles átjárón keresztül érhető el. A tíz új utasfelvételi pont a meglévő soroknak háttal épült meg, ezzel a műszaki megoldással nem kellett jelentősen átalakítani a poggyászszállító szalag rendszert, hiszen ugyanazokra a szalagokra kerülnek a feladott bőröndök, csak a másik oldalról.

Fotó: Budapest Airport

Huszka Péter forgalmi igazgató elmondta, hogy a terminál légi oldalán található raktárak, irodák és a tranziton belüli kiskereskedelmi egységek jelentős átrendezésével és egyben megújításával sikerült egy nagy területű, kényelmes és elegáns váróteret is kialakítani az új check-in pultok előtt. Kiemelte: „Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy világos burkolatokat és nagy mennyiségű világítást és megfelelő légkondicionálást tervezzünk az új térbe, így a kevés természetes fény ellenére is kellemes az atmoszféra.”

A Budapest Airport a forgalom gyors növekedése miatt indította el a tavalyi évben a BUD 2020 névre keresztelt, összesen mintegy 50 milliárd forintos ötéves repülőtér fejlesztési programját. Ennek keretében már az idén átadnak egy 145 szobás új szállodát a 2B Terminál közvetlen közelében, és már épül a 10 000 négyzetmétert meghaladó alapterületű új B-oldali utasmóló a nem-schengeni forgalom számára. Szintén a beruházás része, hogy nyáron egyszerre két csomagküldő szolgálat kap új logisztikai bázist az 1. Terminál közelében, és rövidesen befejeződik az 1 futópálya betonjának a felújítása is. Mindeközben bővülnek a reptéri parkoló kapacitások, és elindult a légi áruszállításhoz kapcsolódó Cargo City kialakítása is a 2 Terminál közelében.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Sissi Park Lachtal - Ausztria
 
A SissiPark Lachtal pályaszállás három épületében 22 db exkluzív belsőépítészeti kialakítású apartmannal várja vendégeit az ausztriai Lachtalban.

cobranco élménybeszámolót írt
Tiszta erőből Alpok
16 órája
cobranco új galériát hozott létre
Tiszta erőből Alpok
17 órája

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.