» Útra kész

Tíz új check-in pult nyílt Ferihegyen

| | Nem érkezett még hozzászólás

Tízzel több check-in pult áll rendelkezésre nyári utazási szezonban a 2B Terminálon, és több mint 400 négyzetméterrel bővült az indulási csarnok utasforgalmi területe is - olvasható a Budapest Airport közleményében. 

Fotó: Budapest Airport

"Légitársasági partnereink majdnem 800 000-el több utas-ülőhelyet kínálnak a nyári menetrendi időszakban, mint 2016-ban, ami közel 8 %-os többletet jelent a nyári csúcsban" - magyarázta a bővítés okát Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója, miközben hozzátette, a 2A Terminálon tavaly volt hasonló check-in pult bővítés.

Az új check-in pultok számára kialakított várótér a 2B Terminál indulási csarnok középső részén, a meglévő pult sorok találkozásánál kialakított széles átjárón keresztül érhető el. A tíz új utasfelvételi pont a meglévő soroknak háttal épült meg, ezzel a műszaki megoldással nem kellett jelentősen átalakítani a poggyászszállító szalag rendszert, hiszen ugyanazokra a szalagokra kerülnek a feladott bőröndök, csak a másik oldalról.

Fotó: Budapest Airport

Huszka Péter forgalmi igazgató elmondta, hogy a terminál légi oldalán található raktárak, irodák és a tranziton belüli kiskereskedelmi egységek jelentős átrendezésével és egyben megújításával sikerült egy nagy területű, kényelmes és elegáns váróteret is kialakítani az új check-in pultok előtt. Kiemelte: „Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy világos burkolatokat és nagy mennyiségű világítást és megfelelő légkondicionálást tervezzünk az új térbe, így a kevés természetes fény ellenére is kellemes az atmoszféra.”

A Budapest Airport a forgalom gyors növekedése miatt indította el a tavalyi évben a BUD 2020 névre keresztelt, összesen mintegy 50 milliárd forintos ötéves repülőtér fejlesztési programját. Ennek keretében már az idén átadnak egy 145 szobás új szállodát a 2B Terminál közvetlen közelében, és már épül a 10 000 négyzetmétert meghaladó alapterületű új B-oldali utasmóló a nem-schengeni forgalom számára. Szintén a beruházás része, hogy nyáron egyszerre két csomagküldő szolgálat kap új logisztikai bázist az 1. Terminál közelében, és rövidesen befejeződik az 1 futópálya betonjának a felújítása is. Mindeközben bővülnek a reptéri parkoló kapacitások, és elindult a légi áruszállításhoz kapcsolódó Cargo City kialakítása is a 2 Terminál közelében.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
10 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.