Újabb ezer parkolóhely épül Ferihegyen

Nyártól már az Aeropark szabadtéri repülőgép múzeum régi helyén is parkolhatnak az autósok. A Budapest Airport az új parkoló átadása után ezzel 4 700, különböző kategóriájú új helyet kínál az autósoknak.

 

Ismét munkagépek és exkavátorok dolgoznak a repülőtéri biztonsági kerítés közvetlen közelében. Az Aeropark régi helyszínén lévő óriási gödröt töltik fel földdel, hogy a 2 Terminálhoz közeli helyen újabb ezer, Holiday Parking kategóriájú parkolóhelyet alakítsanak ki. Az aszfaltborítású parkolóban a megszokott biztonság várja az autósokat, hiszen az egy-két hét hosszúságú nyaralás alatt is a zárt láncú kamerarendszer vigyázza a járműveket, ellenőrzi a ki- és behajtást a sorompóknál.

Fotó: Budapest Airport

A mintegy 3 millió eurós, azaz közel 1 milliárd forintos beruházás része a Budapest Airport BUD 2020 névre keresztelt, ötéves repülőtér-fejlesztési programjának, aminek keretében összesen 160 millió eurót, azaz mintegy 50 milliárd forintot költenek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér korszerűsítésére. Az új parkolót, amelyet a nyári utazási csúcsszezonban már birtokba vehetnek az autósok, újabb 150 méternyi fedett gyalogjáró köti össze a terminálhoz vezető, már átadott gyalogjárókkal. Ezek rendeltetése, hogy szükség esetén megóvják az autósokat és utasaikat az esőtől, és nyáron némi árnyékot adjanak.

A Budapest Airport jelenleg négyféle parkolási lehetőséget (Business, Holiday, Holiday Plus és Holiday Lite) kínál, ha nem csak rövid, egy-két órás megállásról van szó a repülőtéren. Ezeket a repülőtér online foglalási rendszerén keresztül is el lehet érni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek