Startolnak a Wizz Air nyugat-balkáni járatai

Pristinába, Szarajevóba, Tiranába, Podgoricába és Szkopjébe is van már közvetlen járat Budapestről.

A Wizz Air öt új útvonalat indított, összekötve Budapestet öt nyugat-balkáni fővárossal: Szkopjével Macedóniában, Podgoricával Montenegróban, Tiranával Albániában, Pristinával Koszovóban és Szarajevóval Bosznia-Hercegovinában.

Korábbi cikkünkben összefoglaltuk, miért érdemes ezekre a kevésbé ismert célpontokra is jegyet foglalni.

Mostar csak két óra Szarajevótól Fotó: Ramirez - WikipediaForrás: Travelo

 A koszovói Pristina például tökéletes lehet azoknak, akik még a turistahordák megérkezése előtt szeretik felfedezni a helyeket, igazi egzotikum a környék. Tirana legtöbb látnivalója a Szkander bég tér (Sheshi Skënderbeu) köré csoportosul, gyalogosan is könnyen bejárható. Mivel Tirana nagyon közel fekszik a tengerparthoz, nyáron a kevésbé ismert albán partokat is felfedezhetjük az új járattal.

A podgoricai járattal gyorsabban eljuthatunk Montenegró gyönyörű partjaihoz, a legfelkapottabb tengerparti turistaközpont, Budva csak egy óra innen autóval. A Macedón Köztársaság fővárosa, Szkopje a turistáknak bizánci, római és török hódoltság-korabeli emlékei miatt izgalmas. További érdekesség, hogy a Szkopje melletti Vodnó-hegyen található a Balkán legnagyobb keresztje.

Szarajevó, a bosnyák főváros legkülönlegesebb szálláshelye az a háborús hostel, amit egy délszláv háborút a városban átvészelt család üzemeltet, az ikonikus hídjáról ismert Mostar pedig kocsival két órányira fekszik innen, akár egynapos kirándulásként is eljöhetünk ide.

A járatokat a Wizz Air a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt koncessziós beszerzési eljárás nyertes ajánlattevőjeként, közszolgáltatási szerződés keretében üzemelteti, olvasható a légitársaság közleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek