Három betűn múlik a nyaralás sikere

Három betűn múlik a nyaralás sikere

Mielőtt a Foglalás gombra kattintana egy repülőjegyvadász-programban, javasoljuk, jól nézze meg, biztosan a megfelelő helyre foglal-e. Előfordulhat ugyanis, hogy több azonos nevű város létezik a világon, csak a reptéri kódjaik mások – írja a Travel Pulse.

Egyszer volt, hol nem volt egy holland fiatalember, aki az ausztráliai Sydney-be keresett repülőjegyet. Egyszer csak egy rendkívül kedvező ajánlatra bukkant, ami háromszáz dollárral olcsóbb volt, mint a jegyek általában erre a célállomásra. Gyorsan le is foglalta. Adott időben kiment a repülőtérre, és felszállt a torontói járatra. Amikor Torontóban átszállt a sydney-i gépre, már gyanússá kezdett neki válni a dolog. Töprengett, és arra jutott, hogy ez a gép túl kicsi ahhoz, hogy átrepülje a Csendes-óceánt. A gép ekkor már a kifutópályán futott, ő pedig nem tehetett mást, mint magában szitkozódott. Hamarosan pedig megérkezett Sydney-be – csak éppen az ausztrál nyár helyett a kanadai télbe: Új-Skóciában ugyanis szintén van egy város Sydney névvel.

Melegen üdvözölnek, de a nyári ruhákkal itt semmire sem megyünkFotó: Doug Kerr / Flickr.com

Hazatérve apja fogadta a reptéren, aki amellett, hogy könnyesre nevette magát, feltételezte, hogy ilyen is csak az ő fiával eshet meg. Nos, úgy tűnik, mégsem: a Travel Pulse a kanadai CBC honlapra hivatkozva megjegyezte, hogy legalább négy ilyen eset fordult már elő az utóbbi években.

A tanulság pedig: alaposan ellenőrizzük a reptér kódját, ahová tényleg menni szándékozunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek