» Útra kész

Laptop-megőrző szolgáltatást vezet be az Emirates

| | Nem érkezett még hozzászólás

Március 21-én életbe lépett a Trump-kormányzat döntése arról, hogy a Közel-Kelet és Észak-Afrika nagyvárosaiból érkező non-stop járatokon tilos a fedélzeten a mobiltelefonnál nagyobb elektronikus eszközöket használni. És nagyon úgy tűnik, az Egyesült Királyság is bevezeti ezt a korlátozást. Hogy a terrorveszély miatti intézkedés, hogyan érinti a magyar utasokat, arról itt írtunk. Az Emirates, a szerkesztőségünkbe érkező közleménye szerint, például laptop- és tablet-megőrző szolgáltatás bevezetésével igyekszik enyhíteni az ezzel járó kényelmetlenségeket.

Fotó: Emirates

A légitársaság Dubajon keresztül az Egyesült Államokba tartó utasai útjuk első felében és a dubaji átszállás során még használhatják laptopjaikat és tableteiket. Mielőtt azonban felszállnak az Egyesült Államokba tartó járatukra, a laptopjaikat és más, a szabályozás alá eső eszközüket ki kell kapcsolniuk és át kell adniuk a biztonsági szolgálatnak a beszállókapuknál. Az eszközöket, amelyek gondos csomagolást követően a repülőgép rakterébe kerülnek, a tulajdonosok az Egyesült Államok-béli célállomáson kapják vissza. A szolgáltatás nem jár plusz költséggel - olvasható a légitársaság közleményében.

A légitársaság a késések elkerülése érdekében azt is javasolja, hogy a Dubajból induló és az Egyesült Államokba tartó járatok utasai elektronikus eszközeiket a feladott poggyászukba csomagolják. Mivel a Dubajból az Egyesült Államok felé tartó nonstop járatokon a kézipoggyászokat részletes átvizsgálásnak vetik alá, az utasoknak érdemes már az átvizsgálás előtt beszámolni eszközeikről vagy már induláskor a feladott poggyászba csomagolni azokat.

Március 25-től a Dubaji Nemzetközi Repülőtérről az Egyesült Államok felé tartó utasoknak nem engedélyezett az okostelefonnál nagyobb elektronikus eszközöket (az orvosi eszközök kivételével) felvinni a fedélzetre. Ezeket az eszközöket az utasoknak a feladott poggyászukba kell csomagolniuk. Az amerikai Közlekedésbiztonsági Felügyelet által kiadott új biztonsági előírás az összes nonstop, az Egyesült Államokból Dubajba tartó járatra is érvényes, beleértve az átszállókat is. De nem érvényes az Emirates Milánón és Athénon keresztül az Egyesült Államokba tartó járataira, valamint a légitársaság más célállomásaira vagy célállomásaiból érkező járataira.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
16 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.