A nőket ünnepli az Air India és az Emirates

A nőket ünnepli az Air India és az Emirates

Az Air India rekordot állított fel azzal, hogy egyik gépe kizárólag női személyzettel a fedélzeten, körberepülte a földet – írja a Mashable.

A dolog apropóját a Nemzetközi Nőnap adja. Az Air India Boeing 777-ese múlt hétfőn szállt fel Delhiből San Franciscóba, majd onnét folytatva útját március 3-án érkezett vissza Delhibe. Nem csupán a pilóták és légikísérők voltak hölgyek ezen az úton: a földi ellenőrző személyzet és a légiirányítók is, akik útjára bocsátották a gépet.

Az Air India nem először emlékezik meg a nőkről a nőnap alkalmából: tavaly a társaság leghosszabb útját, a most is érintett Delhi-San Francisco útvonalat is kizárólag női személyzet bonyolította le 2016. március 8-án.

Az Emirates sokra tartja női munkatársait Fotó: Emirates / EmiratesForrás: Travelo

 Nem az Air India az egyetlen, amelynek az a célja, hogy tisztelegjen a hölgyek előtt. Az Emirates munkatársainak negyvennégy százaléka nő. Március 6-án közzétett videójukban női kapitányt és elsőtisztet látunk, akik egy Airbus 380-as gépet irányítanak éppen Dubajból Bécsbe.

Megszokott látvány: nők az Emirates pilótafülkéiben Fotó: Emirates / EmiratesForrás: Travelo

 Természetesen nem kell messzire utaznunk, ha nőket szeretnénk látni a pilótafülkében: a Wizzair kötelékében 2015-ben például húsz női pilóta dolgozott. Ugyanebben az évben a társaság első női báziskapitányát is kinevezte.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek