Végre Dél-Amerikában is lendületet kapnak a fapadosok

Ha eddig visszatartott minket egy jó dél-amerikai túrától az, hogy nehézkes és drága a kontinens bejárása, akkor most örülhetünk: diszkont légitársaságok végre indítanak járatokat itt is – írta az airportal.hu. Dél-Amerikában eddig a bonyolult és nehézkes szabályozási rendszer volt érvényben, mely hátráltatta a fapados repülés elterjedését. Most azonban úgy tűnik, végre ott is változnak a dolgok.

A Flybondi elnevezésű légitársaság Argentínában hetvennyolc belföldi és nemzetközi útvonalra kapott engedélyt. A fapados az idén négy géppel indítana járatokat, majd fokozatosan növelné a kapacitását. Reményeik szerint öt év múlva már harminc gépet reptetnének Dél-Amerika-szerte.
 

A Flybondi Argentína első diszkont légitársaságaként hirdeti magátFotó: Flybondi / Facebook


Argentínához hasonlóan hosszan elnyúló ország Chile is, ahol szintén praktikus megoldás a légi közlekedés. Utóbbi országban is alakult egy diszkont légitársaság, mely szintén idén kezdene repülni. Ezenkívül a Norwegian is hamarosan megjelenhet a piacon egy argentin leányvállalattal. Ha végre olcsóbb és egyszerűbb lesz a dél-amerikai légi közlekedés, talán többen indulnak neki Európából is felfedezni ezt a kontinenset.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek