Megszűnik a szórakoztatás a repülőkön

Megszűnik a szórakoztatás a repülőkön.

Mire a repülőgépek új generációja megérkezik, nem lesz szükség szórakoztató fedélzeti rendszerekre – írta a New York Times.

A légitársaságok felismerték, hogy egyre többen szállunk gépre saját kütyükkel. Mivel a földön már megszoktuk, hogy szinte mindig online lehetünk, nem szívesen mondunk le erről utazás közben sem, így a jövőben inkább a wifi-szolgáltatásra helyezik a hangsúlyt.

Unokáink már nem fogják látniFotó: Taku / Flickr.com

A fedélzeti szórakoztató rendszerek mai szemmel nézve rendkívül egyszerű változatai az 1980-as években jelentek meg a repülőgépeken, majd a 2000-es évek elején végre eljutottak odáig, hogy az utas maga választhatta ki a monitoron, mit szeretne nézni, hallgatni vagy játszani.

A gyártók és más érintettek elismerik: a légi iparban nem történnek túl gyorsan a dolgok. Már most sejthető, hogy mire az új generációs repülőket szolgálatba állítják, a rajtuk található fejlesztések már avulni kezdenek. Egyelőre úgy tűnik azonban, hogy jó úton járnak azzal, hogy egyre több járaton teszik elérhetővé a wifit. Így tulajdonképpen épp olyan élvezetesen vagy – ha mondjuk dolgoznunk kell – hasznosan fogjuk tölteni a fedélzeten, mint bárhol máshol.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek