17 és fél órás a világ leghosszabb repülőjárata

17 és fél órás a világ leghosszabb repülőjárata

A világ leghosszabb kereskedelmi légijáratát indította el vasárnap a Qatar Airways a katari Doha és az új-zélandi Auckland között, írja az MTI.

A 14 535 kilométeres távolságot Doha-Auckland irányban 16 óra és 20 perc, visszafelé a szembeszél miatt 17 óra és 30 perc alatt teszi meg a légitársaság Boeing 777-es repülőgépe. A vállalat nem közölte a rekorder járaton szolgálatot teljesítő személyzet létszámát, de a hasonlóan hosszú utakon rendszerint négy pilóta és körülbelül 15 utaskísérő váltja egymást.

Az eddigi leghosszabb – 14 200 kilométeres – légi járatot az Emirates légitársaság üzemeltette Dubaj és Auckland között 2016 márciusa óta. De egyébként volt ezeknél már hosszabb járat a történelem során, például a Newark-Szingapúr járat 2013-ig létezett, itt 19 órát kellett végigülni az utasoknak.

És bár a távolsági rekordot nem dönti meg, a kényelmetlenséget biztosan kimaxolja majd az a fapados járat, ami Szingapúr és Athén között fog közlekedni 2017 nyarától, és 11 és fél órás lesz a menetideje.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek