Albánia lesz a Wizz Air következő nagy dobása

Bővíti a kelet-európai hálózatát a Wizz Air, és rárepül ugyanis a turisták körében egyre népszerűbb, de nem túl repülőbarát Albániára.

 

Hét új járatot nyit jövő nyáron a Wizz Air, közül négy Varsóból indul majd – írja a Napi. hu-ra hivatkozva a hvg.hu. Váradi József vezérigazgatónak az onet.pl-nek adott interjúja alapján.

Újdonság lesz, hogy Varsóból elérhetővé teszik a többi régiós ország fővárosát, Varsóból ugyanis a szélrózsa minden irányába - Pozsonyba, Bukarestbe, Kijevbe és Vilniusba is - el lehet jutni a fapados cég gépein. A vezéigazgatór arra számít, hogy a régióban már a lengyel nemzeti légitársaság, a LOT versenytársai lehetnek.

Durres, AlbániaFotó: Jordan Pickett, flickr.com



A jövő év nagy dobása lehet Albánia berepülése. A magas költségek miatt nem Tiranát, hanem Kukest néztéki ki célállomásnak. Feltéve, ha az ottani repülőteret megnyitják a külföldi érdeklődők előtt.

Közben november 28-án délelőtt Magyarország és Albánia közötti közvetlen légi járat indításáról írt alá szándéknyilatkozatot Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Sokol Dervishaj albán közlekedési és infrastrukturális miniszter Budapesten, számolt be az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek