Az Emirates indítja a világ legrövidebb, óriásgépes járatát

Airbus A380-as óriásrepülőgéppel fogja teljesíteni napi kilenc Dubaj-Doha járatából az egyiket az Emirates, mely a világ legrövidebb A380-as járata lesz. Eddig az összes járatot Boeing 777-300-asokkal repülte a légitársaság az útvonalon.

A nyáron a világ legjobb légitársaságának megválasztott Emirates 2016. december 1-től veti be a kétszintes óriásgépet az útvonalon a napi kilencből egy járaton, a többi nyolc járaton - legalábbis egyelőre - maradnak a legnagyobb Triplahetesek. A Dubaj - Doha útvonalon eddig is óriási forgalmat bonyolított a légitársaság: január óta hétszázezer utast szállítottak, közlésük szerint a kereslet pedig folyamatosan nő - írja az Airportal.

Dubaj felhőkarcolói és a Burj Al Arab luxushotelFotó: Bloomberg / Europress / Getty

Ez a járat lesz az Emirates 45. olyan útvonala, melyen menetrend szerint repül az A380-as óriásgépekkel, de egyben a világ legrövidebb A380-assal teljesített útvonala is lesz, hiszen a két város légvonalban mindössze 379 kilométerre fekszik egymástól.

Fotó: Emirates

Az A380-asok az EK 841-es számú járatot fogják teljesíteni majd, mely helyi idő szerint reggel háromnegyed nyolckor indul Dubajból és 08:05-kor száll le Dohában. A járat 09:50-kor indul vissza Dohából és helyi idő szerint délben érkezik meg Dubajba. A két város között időzóna váltás van, a menetrend szerint a repülőút alig több mint 1 órára van tervezve.

A járatokat az Emirates háromosztályos A380-asai repülik majd, melyek 429 turista, 76 business és 14 első osztályú üléssel összesen 519 utas szállítására képesek.

Tavaly és tavaly előtt is az Emirates lett a magyarok kedvenc légitársasága. A repjegy.hu-val közös felmérésünkben olvasóink idén is értékelhetik a légitársaságokat, szöveges beszámoló formájában pedig személyes véleményt, élményeket is megoszthatnak utazásaikkal kapcsolatban. A beszámolót beküldők között a szervezők értékes ajándékokat sorsolnak ki! Minderről bővebben itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek