Egy 26 éves brit lány a világ legfiatalabb utasszállító kapitánya

Egy 26 éves brit lány a világ legfiatalabb utasszállító kapitánya

Kinevezték a világ legfiatalabb utasszállító kapitányát: a rekorddal a 26 éves brit Kate McWilliams büszkélkedhet. A lány 13 évesen kezdett a repülés iránt érdeklődni, 16 évesen repült először egyedül, a pilótasulit pedig a 19. születésnapján kezdte el. Az iskola befejezését követően az Easyjetnél kezdett dolgozni, a fapados pedig most kinevezte első tisztből kapitánnyá. Ezt a tisztséget – és a vele járó felelősséget – sokkal idősebb pilóták szokták megkapni – írja a Travelweekly.co.uk.

 

Fotó: Easyjet / Northfoto

"Nem hiszem, hogy számítana az életkorom. Ugyanazon a képzésen vettem részt, és ugyanazokat a vizsgákat tettem le, mint a többi pilóta. Bizonyítottam, hogy képes vagyok rá, a koromtól függetlenül" – nyilatkozta a Daily Mailnek. Az újdonsült kapitány az újságnak azt is elmondta, hogy szinte minden nap megkérdezi valaki a kollégái vagy az utasok közül az életkorát. Első tiszt korában ez a kérdés fel se merült.

Kate McWilliams kinevezése nem csak életkora miatt nagy szám: jelenleg a világ kereskedelmi kapitányainak 95 százaléka férfi. Az Easyjet elkötelezett a női pilóták mellett, a cég két éven belül szeretné megduplázni a pilótaképzésben részt vevő nők számát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek