Közvetlen járatok indulhatnak Ferihegyről Ausztráliába



Kétoldalú légügyi megállapodást kötött Magyarország és Ausztrália, amelynek értelmében kereskedelmi és cargo járatok indulhatnak a két ország között - írja az MTI a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása alapján.

A megállapodás menetrend szerinti, személyszállító és árufuvarozó légijáratok indítására teremti meg a jogi lehetőséget a két ország bármely nemzetközi repülőtere között. Az NFM szerint a közvetlen légi összeköttetés megteremtése a légiforgalom fejlődésén túl a két ország közötti kereskedelem és turizmus élénkülését is elősegítheti.

A legnagyobb ausztrál légitársaság, a Qantas Európában csak a londoni Heathrow repülőtérre közlekedik. A cég azonban codeshare megállapodásban van a oneworld légi szövetségen keresztül több légitársasággal, és a Budapestre is közlekedő Emirates dubaji céggel is - írja az Airportal.

A Qantas az a légitársaság, amelynek alkalmazottai Martin Grant kollekcióban és Christian Louboutin cipőben dolgoznak, tavaly a világ tizedik legjobb légitársaságának és az egyik legbiztonságosabbnak választották meg, az angol Business Traveller magazin szerint pedig a Qantas fedélzetén van a legjobb borválaszték. A légitársaság egyébként Ausztrália legnagyobb és a világ második legrégebbi légicége is egyben: 1921. óta repül, többször is a legbiztonságosabbnak választották: 1951 óta egyetlen halálos balesete sem volt a cégnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek