» Útra kész

Tavasszal indítja Bécs-Los Angeles járatát az Austrian Airlines

| | Nem érkezett még hozzászólás
Los Angelesbe indít járatot Bécsből az Austrian Airlines. A légitársaság Boeing 777-esei heti hatszor közlekednek a jövő nyári menetrendben a nyugati partra.

A légitársaság honlapján közölte, hogy az első járat 2017. április 10-én indul Schwechatról, és ez lesz az Austrian első nyugati parti célállomása, Chicago, Newark és Miami után pedig a negyedik államokbeli célállomás, írja az airportal.hu. 

Az első időszakban a légitársaság csak a nyári szezonban üzemelteti majd a járatot és a teljesítményen múlik, hogy megmarad-e a téli menetrendben is.

Fotó: Austrian Airlines

Ha a szezonalitás megmarad, Bécsből a légitársaság 44 másik járata közül lehet választani, amelyek Észak-Amerikába közlekednek. Heti ötször járnak majd a gépeik Miamiba, Torontóba heti hatszor, Washingtonba és New Yorkba pedig napi járatot indítanak jövő nyáron.

Az új járatot az Austriannek a meglévő flottával kellett megoldania, ezért heti négy New York-i járatot délutánra helyezték át, a felszabadult kapacitást helyezték át a Los Angeles-i útvonalra.

A járatok délelőtt 10 órakor indulnak Bécsből és nyugati parti idő szerint délután fél kettőkor landolnak Los Angelesben, ahonnan délután 3 órakor szállnak fel és másnap délben érkeznek vissza Schwechatra. A járat vasárnaponként nem közlekedik.

A korábban kicsit gyengélkedő Austrian Airlines nagyon belehúzott, alig pár napja nyitották meg Hong Kong-i járatukat, és most újabb terjeszkedést jelentettek be. Augusztus végéig 2,8 százalékkal több, 7,4 millió utast szállítottak, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában, a járatok töltöttsége 76,7 százalék volt, 1,6 százalékponttal alacsonyabb, mint tavaly a január-augusztusi időszakban.

Az első félév pénzügyi adatai szerint 2,1 százalékkal 972 millió euróra növelték teljes árbevételüket, üzemi eredményük a tavalyi 17 milliós veszteség után éppen nyereségbe fordult: kerek 1 milliós üzemi eredményt produkált a légitársaság.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.