Nem használhatjuk a veszélyes Samsung mobilt a repülőn

Nem javasolják a légügyi hivatalok, hogy az utasok a fedélzeten használják Samsung Galaxy Note 7-es telefonjukat, mivel több ilyen készülék is felrobbant már töltés közben.

"Erősen ellenjavallt" a Samsung Galaxy Note7 készülékek bekapcsolása, illetve a csomagban való feladása a repülőgépeken az utóbbi időkben történt incidensek miatt – olvasható az európai (EASA) és az amerikai légügyi hivatal (FAA) állásfoglalásában. Az utasok felvihetik ugyan készülékeiket a repülőgépekre, de nem kapcsolhatják be azokat, és nem csatlakoztathatják a gépek fedélzeti szórakoztató rendszerének USB-portjához sem, számolt be a hvg.hu.

 

Fotó: Boris Rössler, MTI/MTVA

Mindez azután történt, hogy több Galaxy Note7 is felrobbant töltés közben: az elismerten gyártási hibás készülék anyagi kárt és személyi sérülést is okozott már. A Samsung már bejelentette a termékvisszahívást, de a készülékek cseréje több hétig is elhúzódhat még.

Az amerikai figyelmeztetés kiadása után pár órával a japán közlekedési minisztérium is hasonló utasításban kérte a japán légitársaságokat, hogy tájékoztassák az utasokat a Samsung új mobiltelefonjára vonatkozó korlátozásokról.

A Singapore Airlines mellett három ausztrál légitársaság, a Qantas, a Jetstar Airways és a Virgin a napokban már betiltotta a készülékek bekapcsolását és töltését repülőgépein.

A Lufthansa minden személyes szállító eszközt (hoverboardot, minisegwayt) kitiltott a járatairól, amelyeknek lítium-ionos akkumulátora van, írja az airportal.hu. Töltöttségi szinttől függetlenül sem feladott, sem kézipoggyászban nem szállítható egyetlen egy Lufthansa-csoporthoz tartozó légitársaság járatán sem ilyen eszköz.

A lítium-ionos elektromos kerekesszékeket továbbra is fel lehet vinni a fedélzetre, mivel azok egészségügyi segédeszközök.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek