Madárral ütközött, kényszerleszállást hajtott végre egy Wizz Air-gép

Budapesten szakította meg útját a Wizz Air 3701-es számú, Marosvásárhelyről London Lutonba tartó járata kedden kora este. A repülőgép a marosvásárhelyi felszállást követően madárral ütközött.

A HA-LPY lajstromjelű Airbus A320-as repülőgép a felszállást követően egy ideig a marosvásárhelyi repülőtér térségében várakozott, majd a légijármű személyzete úgy döntött, hogy Budapestre repülnek, írja az airportal.hu.

A repülőgép 18:23 perckor biztonságban leszállt Budapesten a 31R jelű futópályára, majd az állóhelyre gurult, ahol megkezdték a repülőgép átvizsgálását.

Az airportal.hu Információi szerint a repülőgép bal oldali, egyes hajtóművének ütközött neki egy madár, melynek következtében a hajtómű megsérült.

Megkeresésükre a légitársaság az alábbiakat közölte:

"A Wizz Air 3701-es számú, Marosvásárhelyről London Lutonba tartó július 19-i járatát elővigyázatosságból Budapestre irányították madárütközés (bird strike) miatt. A repülőgép rendben leszállt és jelenleg a kötelező műszaki átvizsgálása tart. A további késés elkerülése érdekében az utasokat egy másik gép szállította tovább. A Wizz Air az érintett utasok elnézését kérte a rövid késés miatt, de utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága első számú prioritásunk."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek