» Útra kész

A Lufthansának vannak a legcsendesebb gépei

| | Nem érkezett még hozzászólás

A Lufthansa elnyerte a reptéri zajszennyezés csökkentésére létrejött San Francisco International Airport/Community Roundtable önkéntes szervezet „Jon C. Long Fly Quiet Programjának” legcsendesebb légitársaságot jutalmazó díját (Quietest Overall Airline). Ezzel ismét elismerték a Lufthansa vezető pozícióját a környezettudatosság terén - olvasható a légitársaság közleményében. 

Az új Airbus A320neo
Az új Airbus A320neoFotó: Lufthansa

A díjat a Louis A. Turpen repüléstörténeti múzeumban és könyvtárban, a Sand Franciscó-i nemzetközi repülőtéren adták át június 1-én. A San Franciscó-i repülőtér Fly Quiet Programját a reptéri zajkibocsátás enyhítését szorgalmazó Aircraft Noise Abatement Office indította el. A program olyan kerekasztal-kezdeményezés, amelynek célja, hogy ösztönözze a repteret használó légitársaságokat a lehető legalacsonyabb zajszintű működésre. 

A világ légitársaságai közül a Lufthansa szerelte fel elsőként rövid és közepes távolságokra repülő Airbus A320 gépeit a szárnyak alsó részéhez rögzített zajcsökkentő komponensekkel. Ennek köszönhetően a Lufthansa több mint 200 sugárhajtású utasszállítója repül sokkal halkabban. A fejlesztés egyben várhatóan 1000 tonnával csökkenti az éves gépenkénti CO2-kibocsátást.

2017 januárjában a Lufthansa vadonatúj A350 repülőgépeket állít szolgálatba nagy távolságú útvonalain. Az A350 a jelenleg elérhető legkörnyezetbarátabb repülőgépek egyike, amely még tovább mérsékli a légitársaság nagy távolságú flottájának zajkibocsátását. A zajkibocsátás csökkentése a légitársaság pilótaképzésének is fontos része. A pilótákat célzottan készítik fel a minél halkabb fel- és leszállás végrehajtásra. 2008 és 2015 között a csoport mintegy 11,5 százalékkal javította flottájában az üzemanyag-felhasználás hatékonyságát – az egy utasra vetített fogyasztás jelenleg 3,84 liter/100 km. 2020-ra a Lufthansa felére szeretné mérsékelni a zajkibocsátást.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
2 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.