» Útra kész

Megújult a ferihegyi kilátóterasz

| | Nem érkezett még hozzászólás

Történelmi fotókkal, izgalmas adatokkal és sok más újdonsággal várja a nyári szezonban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A Termináljának tetején kialakított kilátóterasz a látogatókat. A terasz a nyári időszakban napi 24 órában nyitva tart.

"Vajon hány óra alatt teszi meg a repülőgép a Budapest-Toronto távolságot? Hány tonnás lehet a teherszállító Boeing 747-es Jumbo, amikor alaposan megpakolják? Ki volt az az orosz milliárdos, aki egészen különleges festést rendelt a hatalmas magángépére? Ilyen és ehhez hasonló érdekes kérdésekre is választ kaphat a látogató, ha felkeresi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a 2A Terminál tetején kialakított kilátóteraszt" – írja közleményében a reptér.

A nyári melegben árnyékoló felületekkel védett kilátóterasz akár többórás kikapcsolódást is jelenthet a repülés iránt érdeklődőknek éppúgy, mint azoknak, akik rokonuk, barátjuk érkezésére vagy éppen indulására várnak a repülőtéren. A Budapest Airport munkatársai hosszas kutatómunkával olyan történelmi fotókat is előbányásztak az archívumok mélyéről, amelyeken még az ötvenes években megnyitott 1. Terminál belső kialakítása látható, a híres repülőtéri „Mézes Mackó” büfé, az első Li-2-es repülőgépek a ferihegyi betonon, a különleges látogatók vagy éppen az öt évvel ezelőtt átadott SkyCourt megépítése lépésről-lépésre.

A látogatók nemcsak frissítőket és fagylaltot, hanem akár komplett ebédet is elfogyaszthatnak a kilátóterasz büféjében. A nyári iskolai szünet közeledtével kiváló egynapos kirándulást lehet tenni a repülőtéren, ha a látogató a kilátóterasz után felkeresi az Aeropark történelmi repülőgépeit és akár egy retró ikaruszos repülőtér túrára is befizethet.

A kilátóteraszra a belépő 500 forint. Az Aeroparkkal és a reptérlátogatással kapcsolatban pedig itt talál tőlünk korábbi élménybeszámolót, amiben az árakról is írtunk.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.