Hat fapados célpont, ahol már szinte nyár van

Ráérős ebéd a szikrázó napsütésben egy tengerparti étterem teraszán, aztán egy kényelmes városnézés turistatömegek nélkül - pont ilyen nyaralásra vágyik? Induljon útnak fapadossal áprilisban vagy májusban! Mutatjuk, hova érdemes repjegyet venni.

Bár már itthon is egyre szebb az idő, és egyre hosszabbak a nappalok, megértjük, ha valaki ennél is többre - egyenesen nyári hangulatra vágyik. Ezért összeszedtük, hova tud elrepülni költséghatékonyan az, aki már áprilisban-májusban nyaralni menne. Kritériumunk csak annyi volt, hogy közvetlen, fapados járattal el lehessen jutni Budapestről, és a hőmérő higanyszála gyakran emelkedjen húsz fok fölé már tavasszal is.

Májusi kávézás a napsütésben Málta fővárosában, Vallettában
Galéria: Fapadossal tavaszból nyárba
Fotó: mimi / Travelo

Persze van a dologban némi szerencsefaktor is, hiszen előszezonban még nagyon változékony lehet az idő. Cserébe a legtöbb helyen tömegjelenetektől mentesen nézhetjük meg a látnivalókat, és a medenceparton sem kell közelharcot vívni a napágyakért. És persze a szállások árai is mérsékeltebbek szoktak lenni ebben az időszakban. Meghoztuk a kedvét? Irány...

...Dubaj! (Egyesült Arab Emírségek)

Ilyen az idő: Itt nem csak nyárra emlékeztető, hanem konkrétan baromi meleg idő várja a turistákat, 26-31 Celsius-fokos átlaghőmérséklettel. Melegebb napokon akár 32-37 Celsius-fokot is mérhetnek, a tenger pedig 25-28 Celsius-fokos, így tökéletesen alkalmas a strandolásra.

Ennyibe kerül most a repjegy: A Wizz Air honlapján kattintgatva április végére és május közepére is találtunk egy útra fejenként 14 990 és 17 990 forintos jegyeket. Nem a legolcsóbb, de Dubaj esetében nem is rossz árak ezek.

Dubaj: a legek fővárosa
Galéria: Fapadossal tavaszból nyárba
Fotó: Luis Davilla / Europress / Getty

Ezért érdemes ide elutazni: Akár strandolni akar, akár hipermodern várost nézni, sivatagi túrázni vagy régi időket idéző piacon válogatni, Dubajban mindegyiket megteheti. Nemrég itt gyűjtöttük össze, hogy miért érdemes elutazni akár egy hosszú hétvégére is a legek fővárosába. Tipp: ha a pénz nem számít, és garantáltan életre szóló élményt szeretne valakinek szerezni, fizessenek be az Atlantis Hotel mellől induló Helicopter Tour Dubai helikopteres városnézésére!

...Malaga! (Spanyolország)

Ilyen az idő: Az itteni április-májusi átlaghőmérséklet jócskán elmarad Dubajétól: 16-19 Celsius-fok körül alakul. De szerencsés esetben 24 Celsius-fokot is mérhetnek, ami a ragyogó napsütésben simán harmincnak érződik. Ráadásul májusra a tenger hőfoka elérheti a 20 Celsius-fokot, sportosabbak már csobbanhatnak.

Ennyibe kerül most a repjegy: A Ryanairnél utanként és személyenként 10 367 forintba kerül a legolcsóbb repjegy – áprilisban és májusban is találni ilyeneket.

Malaga hangulatos kikötője
Galéria: Fapadossal tavaszból nyárba
Fotó: Myloupe / Europress / Getty

Ezért érdemes ide elutazni: Malaga városa művészeti múzeumaival, életteli tereivel, romantikus utcácskáival, elegáns jachtkikötőjével és botanikus kertre emlékeztető parti sétányával akár egy hétre is elegendő programot kínál. De nem csak ezért jó ide utazni: a városból gyorsan és könnyen elérhetjük a mesés Andalúzia legfontosabb helyeit Rondától Sevilláig. Tapasztalatból mondjuk: a tavaszias idő sokkal alkalmasabb egy ilyen körúthoz, mint amikor patakokban folyik az emberről az izzadtság a lélegzetelállító Alhambra kőcsipkés termeiben.

...Gran Canaria! (Spanyolország)

Ilyen az idő: A végre fapadossal is elérhető Kanári-szigeteken az előszezonban szintén átlagosan 20 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet, a maximum pedig 24 Celsius-fok körül van. A tenger itt is 20 Celsius-fokos, aki bírja, annak egy-két sportos csobbanásra már alkalmas lehet.

Ennyibe kerül most a repjegy: Gran Canariára a Ryanair legkedvezőbb árai utanként és utasonként 15-20 ezer forint között alakulnak, mi áprilisra és májusra is találtunk ilyen jegyet.

Maspalomas dűnéi, Gran Canaria
Galéria: Fapadossal tavaszból nyárba
Fotó: Jtb Photo / Europress / Getty

Ezért érdemes ide elutazni: Gran Canariát akkor is imádni fogja, ha az aktív pihenést szereti – és attól töltődik fel, ha felmászik a közel 2000 méteres Pico de las Nieves csúcsára –, és akkor is, ha inkább egész nap a strandon fekszik. És ott van még Vegueta, a főváros, Las Palmas történelmi városrésze a macskaköves utcákkal és a színes házakkal, Maspalomas a Szaharát idéző homokdűnéivel, a Kanári-szigetek Velencéjeként emlegetett Puerto Mogán, és a sziget hatalmas vízi vidámparkja, a Maspalomas Aqualand.

...Ciprus!

Ilyen az idő: Az előszezonban Cipruson 17-21 Celsius-fok körül alakul az átlaghőmérséklet, 24-25 Celsius-fokos maximumokkal.

Ennyibe kerül most a repjegy: A Wizz Airnél május közepére utanként 8990 forintért már találtunk jegyeket.

Egy barátságos terasz Cipruson
Galéria: Fapadossal tavaszból nyárba
Fotó: Páth Dániel / Travelo

Ezért érdemes ide elutazni: Kis szerencsével áprilisban igazán nyárias időt foghatunk ki Cipruson, májusban pedig már kifejezetten pechesnek kell lenni ahhoz, hogy ne szikrázó napsütést és kellemes tengert fogjunk ki. Érdemes még azért is az előszezont választani, mert ilyenkor sokkal kevesebb turistával kell osztoznunk a sziget látványosságain és napágyain. Ilyenkor még nem tolonganak akkora tömegek a gyönyörű pafoszi mozaikoknál, mint a főszezonban. És ha romantikus utazásra készül a szerelmesek szigetére, szintén értékelni fogja, ha nem kell sokakkal osztoznia Afrodité sziklájánál, vagy Agia Napa hófehér homokos tengerpartján.

...Málta!

Ilyen az idő: Máltán átlagosan 16-20 Celsius-fok körül alakul az átlaghőmérséklet, 20-24 Celsius-fokos maximumokkal. A tenger májusban már 20 Celsius-fokos is lehet.

Ennyibe kerül most a repjegy: A Wizz Airnél áprilisban 10 990 forintért is elrepülhetünk ide, májusban inkább ennek duplája a jellemző.

Marsaxlokk kikötője a sziget jellegzetes halászcsónakjaival
Galéria: Fapadossal tavaszból nyárba
Fotó: mimi / Travelo

Ezért érdemes ide elutazni: Jártunk már Máltán november végi utószezonban, és a turistaidény kezdetén, május elején is: mindkét alkalommal szikrázó napsütésben reggelizhettünk, és langyos szellőben sétálgathattunk esténként. Így bátran ajánljuk, hogy most vágjanak neki a szigetek felfedezésének. Málta tökéletes célpontja lehet egy városnézős hosszú hétvégének, de sportos programokból és finom falatokból sincs hiány.

...Nizza! (Franciaország)

Ilyen az idő: A francia Riviérán a fenti helyeknél valamivel hidegebb van, nagyjából 13-17 Celsius-fok között alakul az átlaghőmérséklet, a napi maximumok 20 Celsius-fok körül vannak. De a tengeren hajókázva vagy egy napsütötte kávézóteraszon pihengetve garantáltan úgy érezhetjük magunkat, mint egy igazi nyaraláson.

Ennyibe kerül most a repjegy: A Wizz Air vadiúj járatával áprilisban akár utanként 8990 forintból is megúszhatjuk a repjegyet.

Nizzai promenád
Galéria: Fapadossal tavaszból nyárba
Fotó: John Greim / Europress / Getty

Ezért érdemes ide elutazni: Elsőre biztosan senki nem gondolja pénztárcabarát célpontnak Nizzát és környékét, pedig luxuskiadások nélkül is tökéletes hosszú hétvégét tölthet el bárki a Riviérán. Ehhez tippjeinket itt találják a nizzai tengerparti promenádtól kezdve Antibes abszintmúzeumán át egészen Cannes bolhapiacáig.

A repjegyek árai a cikk írásakor, március 29-én az aktuális állapotot tükrözik. Az átlaghőmérsékletek pedig a Holiday-weather.com adatbázisából származnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek