Dubaj-Budapest-New York járatot indítana az Emirates

Dubaj-Budapest-New York járatot indítana az Emirates

 

Az Emirates akár Dubaj-Budapest-New York járatot is indíthat a mostani tovább-közlekedtetésével. Az engedélyeket már megkérték, és a kormány nyitott a tárgyalásokra. A dubaji légitársaság Milánó után Budapesten is kihasználná az úgynevezett fifth freedom rights repülési és kereskedelmi jogokat - írja az Airportal a Bloomberg tudósítása alapján.

Brooklyn-hídFotó: Giuseppe Masci / Northfoto

Az emirátusok közlekedési hatóságának vezetője, Saif Al Suwaidi azt mondta, már elkezdték az előkészítést a hivatalos megkereséssel, és bár a célállomások még nincsenek eldöntve, de szóba jöhetnek USA-beli célpontok is. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Bloomberg szerint Dubajban azt mondta, megkapták az arabok megkeresését, és nyitottak a tárgyalások megkezdésére.

Az Emirates szóvivője a Gulf News-nak nem kommentálta az értesülést, csak annyit mondott, hogy jelenleg nincs tervben a budapesti járat menetrendjének megváltoztatása, a gépek továbbra is Dubaj és Budapest között repülnek.

Az ún. fifth freedom right keretében a légitársaságnak megállapodások útján lehetősége nyílik olyan járatokat üzemeltetni, amelyek több városban is leszállnak, és mindegyik szakaszon értékesíthet jegyeket. Ezt a megoldást választotta az Emirates, amikor Milánó érintésével New Yorkba indított járatot, és nem csak a Dubaj-Milánó, de a Milánó-New York szakaszra is szerzett értékesítési jogot - teszi hozzá az Airportal.

Itt a Travelón pedig két hete írtunk arról, hogy legutóbb Szijjártó Péternek a texasi gazdasági élet szereplőivel folytatott megbeszélésén került szóba annak gondolata, hogy idén újraindulnak a közvetlen légijáratok Magyarország és az USA között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek