» Útra kész

Így kell letenni egy Boeinget, ha mindkét pilóta elájult

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Delta Airlines pilótája most videóban is megmutatta egy közösségi oldal kérdésére, mi mindent kell csinálni egy Boeing 737-es pilótafülkéjében vészhelyzetben. Repülésügyi videós kisokos laikusoknak.

Ma már You Tube videók biztatnak arra, hogyan tanulhatunk meg főzni, mint egy Michelin-csillagos sztárséf, hogyan kell begyakorolni a leghíresebb gitár riffeket, és ha úgy adódik, hogyan kell letenni egy 737-es Boeing gépet a földre vészhelyzetben. A napokban ugyanis a Quora.com közösségi oldal kérdezte meg egy posztjában, hogy ki mit tenne, ha megtudná, hogy a gépen, amin utazik, mindkét pilóta elájult, és le kellene azt juttatnia biztonságban a földre.

A kérdésre Tim Morgan, a Delta Airlines egyik pilótája is válaszolt egy tízperces videóval, amelyben a Microsoft Flight Simulator X gépével mutatta meg mindazt, amit akár egy repülésügyileg szakképzetlen ember is megtehetne vészhelyzetben. Morgan részletesen magyarázza el az első pillanattól kezdve, hogy mit kell mondani az irányítótoronynak - a beszélgetésindító Mayday! Mayday! után -, egészen addig, hogyan kell földet érés után a pedálokat és a manuális kéziféket használni.

De alapos részletességgel beszél a műszerfal minden gombjáról és kapcsolójáról, végül hozzáteszi, hogy az ehhez hasonló vészhelyzetekben a robotpilóta már nagy valószínűséggel aktiválva van. Egyetlen nehézséget a landolás jelenti, és az a tény, hogy a pilótafülkék berendezése gépenként eltérő lehet. És bár a leszállás trükkösebb részleteibe nem megy bele Morgan, a videó a roadwarriorvoices.com cikke szerint már csak arra is jó, hogy kiderüljön mi minden történik a gép pilótafülkéjében egy átlagos utazás alatt, amik miatt még ma is sokan tapsolnak földet érés után a fedélzeten.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.