Német és török járatok pörgetik fel a sármelléki repülőteret

A Hévíz Balaton Airport ügyvezető igazgatója szerint 2015-ben a vártnál jóval kevesebb orosz turista érkezett a sármelléki repülőtérre a kedvezőtlen külpolitikai és gazdasági helyzet miatt. Idén viszont a forgalom élénkülésére lehet számítani, miközben továbbra is egyértelműen a német turistákra kell építeni.

Benkő Attila, a repülőtér ügyvezető igazgatója a Magyar Hírlapnak azt mondta, terveik szerint március első felében indul a szezon, mert ekkor indulnak, illetve érkeznek majd az első járatok Németországból, írja az MTI. Hozzátette, az iskolai év végétől ezt követik a rendszeres járatok a törökországi Antalyába és remélik, hogy az oroszországi forgalom is újraindul. 

Fotó: Angela Stafford, Wikipedia

Benkő szerint a rubel vásárlóértéke nagyot zuhant, ezért egy átlagos orosz turistának tavaly az itt tartózkodás 80-90 százalékkal került többe, mint 2014-ben. Mivel a közkedvelt célállomások, mint Egyiptom vagy Törökország viszont szinte kiesnek az orosz turisták számára, véleménye szerint kedvező ajánlatokkal meg lehet nyerni egy néhány tízezres célközönséget.

Idén a németországi célállomások lesznek a legfőbb útvonalak, a legtöbb utas várhatóan Frankfurtból, Hamburgból, Berlinből, Lipcséből, Drezdából és a környező településekről érkezik majd, tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek