Újabb Toronto-Budapest járat indul júniusban

A kanadai Air Transat gépe hetente egyszer fordul majd. Ez már a második légitársaság, amelyik nyártól közvetlen elérést biztosít Budapestről Torontóba.

 Tóth Attila, a légitársaság képviseletét ellátó Aviareps magyarországi vezetője az airportal.hu-nak elmondta, hogy kitolták a szezont, és már június elejétől elindítják a járatokat, amelyek október második hetéig szállítják majd az utasokat.

Fotó: Air Transat

 A légitársaság Montreal kiesésével biztosítja a csatlakozást a város felé, illetve dolgoznak azon, hogy a vancouveri járatok is elérhetőek legyenek mindkét irányban.

A járat továbbra is hetente egyszer közlekedik, a szerdán Torontóból felszálló gép csütörtökön 10.40-kor érkezik és 12.15-kor indul vissza. Tóth Attila elmondása szerint a piaci igényt heti egy járattal is ki tudják szolgálni, 2015-ben az átlagos töltöttség 95 százalék volt és a business osztályon is 98 százalék körüli volt a kihasználtság. Az utasok 65 százaléka be-, 35 százaléka pedig kiutazó volt.

Arra nem lehet számítani, hogy a cég egész évben üzemelteti a járatot, mert a téli időszakban a Karib-szigetekre irányítják át az összes gépet. A térségbe Prága mellett 2016-ban az Air Transat Zágrábba indít még járatot.

Az Air Transat Kanada egyik vezető légitársasága, mely évente több mint 3 millió utast szállít a világ 30 országának közel 60 városába.

Az útvonalon a 2016-os menetrendben konkurenciát is kap az Air Transat, mivel az Air Canada Rouge is járatot indít Toronto és Budapest között. A cég Boeing 767-esei a legutóbbi információk szerint június 10. és október 15. között hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken 22:35-kor indulnak Torontóból és a következő napon, 13:35-kor érkeznek meg Budapestre, majd 15:05-kor indulnak vissza és helyi idő szerint 18:45-kor érkeznek meg a kanadai városba.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Hatféle fedélzeti szendvics közül válogathatnak az Air Transat utasai - 2016.04.19.
A kanadai Air Transat légitársaság Euro Bistro néven vezette be az á la carte fedélzeti ellátását a tengerentúli járatainak economy osztályán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek