Ezeket a videókat biztos megnézi a felszállás előtt

A légitársaságok mindent megtesznek, hogy rávegyék az utasokat a biztonsági tudnivalókról szóló videók végignézésére, ezért nem sajnálják a pénzt, és sztárokat, képregényhősöket és sportolókat vetnek be a cél érdekében. Összegyűjtöttük 2015 legjobban sikerült videóit.

Legyen őszinte: Ön végignézi a járatok indulása előtt a biztonsági videókat? Az elejétől a végéig? Pedig a légitársaságok mindent megtesznek, hogy megragadják az utasok figyelmét: mesés helyszíneket, vagy éppen kigyúrt szörfösöket és fürdőruhamodelleket mutogatnak, vagy éppen az aktuális filmek szereplőit csempészik a biztonsági övek és az oxigénmaszkok közé. Mi nagyon szeretjük a vicces biztonsági videókat, összegyűjtöttük a kedvenceinket.

 

Fotó: Pegasus Airlines

Az Air France trendi, csajos biztonsági videóval próbálkozott. Nekünk bejön, bár a mentőmellényben cukiskodást és a tűzpiros balettcipőben ugrándozást már egy kicsit túl bizarrnak érezzük a téma komolyságához képest. A vörös rúzsok természetesen vészhelyzetben sem hiányozhatnak a modellekről.

A New Zealand Airline a nemzeti rögbicsapatot vetette be az ügy érdekében. A keret a Man In Black, az utasokat pedig az ügynökök és az ausztráliai-új-zélandi megasztár, Stan Walker avatják be a legfontosabb tudnivalókba, miközben a háttérben a stewardessek táncolnak. Közben feltűnik néhány földönkívüli is, akik egy része híres rögbijátékos. Cool, és kész.

Akinek nem jön be a rappelés, menő szörfösöket és egyben fürdőruhamodelleket is bámulhat felszállás előtt, szintén a New zealand Airline jóvoltából. Kizárt, hogy legalább egyszer ne kösse le a film az utazóközönség figyelmét.

A Pegasus Airlines a Marvel képregényhőseivel próbálkozik, a gyerekeknek tuti, hogy bejön.

A Thomson Airways a cukiságfaktorra utazik: filmjében gyerekek szerepelnek. Ez is biztos, hogy eléri a kívánt hatást, legalábbis biztosan felkelti a nagymamák figyelmét.

Az FC Barcelona csapatára alapoz a Qatar Airways safety videója. A dohányzásért piros lap jár, az oxigénmaszkra pedig a focisták látványától elájulni készülő rajongóknál van szükség.

A Hawaiian Airlines videója nem nagyon vicces, viszont lélegzetelállítóan gyönyörű tájakat mutatnak benne. Aki éppen hazafelé tart egy hawaii nyaralásból, valószínűleg sírva fakad, ha ezt végig kell néznie.

A United videója a "futottak még" kategóriában került a válogatásunkba. Kissé erőltetett poén a vészkijáratok bemutatását egy álomesküvőhöz kötni, de még mindig jobb ezt nézni, mint az unatkozó légiutas-kísérők arcát.

Nem tartozik a safety videókhoz, de nem maradhat le a kistáról az Emirates reklámja, amelyhez Jennifer Aniston adta az arcát, rengeteg pénzért. A reklám úgy kezdődik, hogy Aniston kétségbeesetten a fedélzeti zuhanyzót és lounge-ot keresi, miközben légiutas-kísérők gúnyolódnak rajta.

Amikor végül felébred saját privát kabinjában az Emirates első osztályán, természetesen kiderül, hogy mindez csak egy rémálom volt, és gyorsan megismeri a légitársaság ikonikus A380-as Shower Spa-ja és fedélzeti lounge-a nyújtotta kényelmet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek