Háromnapos sztrájk lehet a Lufthansánál

Újra sztrájkba léphetnek a Lufthansa légiutas-kísérői, ezúttal három napon, csütörtökön, pénteken és jövő hét hétfőn lehetnek fennakadások.

Újra sztrájkolhatnak az Independent Flight Attendant's Organization (IFO) szakszerveuethez tartozó légiutas-kísérők a német légitársaságnál november 26-án, 27-én és 30-án, írja az airportal.hu. 

Fotó: Bildagentur-Online/chromorange /Northfoto

A Lufthansa tájékoztatása szerint a légitársaság mindent megtesz annak érdekében, hogy a sztrájk okozta késések és járattörlések utasokra gyakorolt negatív hatásait a lehető legalacsonyabb szinten tartsák.

A szakszervezet egyelőre nem jelentette be, hogy a tervezett sztrájk mely bázisokat érinti és hány munkavállaló csatlakozott, így egyelőre nem lehet azt pontosan előrejelezni, hogy mely járatok lesznek érintettek.

A légitársaság az érintett utasokat ingyenesen átfoglalja más járatokra, vagy ha a sztrájk miatt törölt járatok utasai úgy döntenek, hogy mégsem utaznak el, a cég visszatéríti a jegyeik árát.

A Lufthansát érintő legutóbbi, november 12-ei sztrájk során mintegy 940 járatot töröltek, és ez közel ezer budapesti utast érintett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek