Rekordszámú utast zsúfol a fedélzetre az Emirates

A légitársaság beáldozta az első osztályt, hogy a helyére még több ülés kerüljön. Az eredmény: 615 főt szállító repülőgép.

A légitársaság új Airbus A380-as gépe a Dubai Airshow keretében mutatkozott be.

Az első osztály eltüntetésével plusz 130 ülés került a fedélzetre, így összesen 557 utas fér a turistaosztályra, 58 pedig a business osztályra, számolt be a telegraph.co.uk.

 

Sokan lesznek, de nem fognak unatkozni
Galéria: Emirates - 615 utas a fedélzeten
Fotó: Emirates

A plusz 130 ülés 13 sorban helyezkedik el, de ez nem jelenti azt, hogy sokkal kisebb helyen kell meghúzniuk magukat az utasoknak. A lábtér 1,2 cm-lesz kisebb, mint a hagyományos elrendezésben, ez kb. 44,5 cm-t jelent.

Jó hír azonban, hogy minden utas saját, 34 cm-es képernyőn élvezheti a 2000-féle filmet, tv-műsort és játékprogramot, ami a hosszú utakon azért eléggé jól jöhet, ha már nincs lehetőség arra, hogy rendesen kinyújtózzunk.

A kétosztályos A380-as december 1-én repül először, Dubaj és Koppenhága között.

Az Emirates természetesen szuperkényelmes körülményeket is biztosít, és a travelo.hu olvasói is elégedettek a légitársaság szolgáltatásaival. A 2014-es „Az Én Légitársaságom" felmérésben az Emirates lett a szavazók abszolút kedvence.

Tavasz óta például formatervezett fejhallgatót kínál díjnyertes ice fedélzeti szórakoztató rendszeréhez az Economy Class-en utazóknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek