» Útra kész

Ingyen vízummal és Wizz Air járattal csábítja a turistákat Jordánia

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Wizz Air tervezett akabai járatnyitását a jordán turizmusirányítás vezetői jelentették be kelet-közép-európai roadshow-juk budapesti állomásán. Vízumot is könnyebb lesz szerezni a jövőben, az akabai repülőtérre érkezők ingyen kapják meg.

Az esemény központi témája a jordán–magyar turisztikai kapcsolatok fellendítése volt. A Wizz Airrel tárgyalások folynak egy akabai járat nyitásáról 2016 első negyedévében. A megállapodást ugyan még nem írták alá, de a járat megvalósulásának esélyét 90 százalékra tette a Jordán Turisztikai Hivatal (JTB) ügyvezetője, Abed Al Razzaq Arabiyat, számolt be a turizmus.com.

A turistaforgalmat ösztönözhetik a közelmúltban bevezetett vízumkönnyítések is. Ezek egyike, hogy az akabai repülőtéren keresztül belépő turisták érkezéskor vehetik fel a vízumot, ráadásul ingyenesen.

A Jordan Pass pedig 99 dollárért – az ingyenes vízum mellett – több mint 40 turisztikai attrakció, köztük Petra látogatását is magában foglalja, így az egyéni turisták számára költségtakarékos megoldást kínál az ország bejárására - érkezzenek bármelyik határállomáson keresztül.

A magyar utazásszervezők 50 százalékos támogatást kaphatnak Jordániát népszerűsítő marketingakciójukhoz.

A 21 ezer műemlék országa

A JTB ügyvezetője kiemelte országuk stabilitását, biztonságosságát és könnyű megközelíthetőségét. Három nemzetközi repülőteréről a nemzeti légitársaság heti több mint 600 járatot üzemeltet 54 célállomásra.

A három kontinens találkozásánál fekvő, egész évben mérsékelt klímájú állam kicsi méretéhez képest nagyszámú látnivalót kínál, köztük 21 ezer bejegyzett műemléket. A történelmi emlékhelyek – Petra, a sivatagban megbújó ősi sziklaváros; Jerash, Róma után a legjobban megőrzött római kori település; Madaba, a mozaikok városa vagy a bibliai helyszínek - mellett a magyar utazók figyelmébe ajánlották a fürdésre télen is alkalmas Holt-tengert, az Akabai-öböl búvárparadicsomait, az ország hat nemzeti parkját.

Az aktív turisták és az extrém sportok kedvelői is számtalan izgalmas program közül választhatnak, a sivatagi dzsiptúrától Wadi Rum szikláinak megmászásáig. Az üzleti utazókat modern konferencia-központokkal- és rendezvényinfrastruktúrával szolgálja ki a jordán turizmus.

2000 és 2005 között 150 ezer magyar kereste fel Jordániát. A jordán állam támogatásának köszönhetően nagyon olcsó utak virágkorának a jordán kiutazási piacot uraló Jordan Tours 2005-ös bezárása vetett véget.

A következő tíz évben számottevőn visszaesett a forgalom, összesen 50 ezer magyar látogatott a közel-keleti országba, 2014-ben mindössze 4500 fő (közülük is több mint 300 utas egyetlen éjszakát sem töltött ott).

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
7 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.