Négy wifi-vadász reptéri trükk

Négy wifi-vadász reptéri trükk

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor késik a gépünk, már végignéztük az összes üzletet, oda-vissza átlapoztuk a magazinjainkat és már nem tudunk mit kezdeni magunkkal – a wifiért viszont fizetni kell, vagy gyanúsan sok személyes adatot kérnek a csatlakozáshoz.

Wifi-vadászat Fotó: Jean-Etienne Minh-Duy Poirrier / flickrForrás: Travelo

 A Roadwarriorvoices azonban most összegyűjtött négy olyan trükköt, amivel azt ígérik, hogy bármelyik reptér wifijét könnyedén kijátszhatjuk. Természetesen senkit sem biztatnak arra, hogy rendszereket törjön fel, de fontosnak tartják kiemelni, hogy az internet-hozzáféréshez való jogot az ENSZ az emberi jogok közé sorolja. Ha tehát teheti, miért ne élne vele?

 

Az URL-trükk

 

Néhány honlapnál már az is elég a biztos bejutáshoz, ha az URL-kód végére odaírja, hogy „?.jpg". Ez azonban csak azokon a hálózatokon működik, amelyek átirányítás nélkül is engedélyezik a képformátumok betöltését. Összetettebb honlapoknál tehát ez már nem nyújt megoldást, de ha csak egy egyszerűbb oldalt szeretnénk elérni, arra jó lehet.

 

A Boingo-blöff

 

A Boingo eleve ingyenes hozzáférést biztosít bizonyos oldalakhoz, persze általában pont nem azokhoz, amiket használni szeretnénk, de érdemes tenni egy próbát. Ha pedig nem jön be, a hálózatnak van egy gyenge pontja is. Miután rácsatlakozott a hálózatra, a „Get Online Now"-opció helyett válassza a „The Good Stuff"-ot. Ezután kattintson rá minél több oldalra, amit ingyenesen felajánl a hálózat és nyisson meg új füleket is a böngészőben – ez általában annyira összezavarja a Boingót, hogy korlátlan net-hozzáférést ad.

 

A fejlesztési-manőver

 

A legtöbb díjköteles hálózat pusztán annyit csinál, hogy letiltja a böngésző címkeresőjét, de annak, hogy feljussunk a netre, úgysem ez az egyetlen módja. Ha Firefoxot használ, kattintson az Eszközök-menüpontra és válassza ki a Webfejlesztőt. Chrome esetén a Nézetre, majd a Fejlesztőknek lehetőségre kattintva kell eljutnia a JavaScript-konzolig. Ezután már csak be kell gépelni a tetszőleges oldal címét, így: „window.location.href="https://www.travelo.hu".

 

A Foursquare-technika

 

A felhasználók nem csak a véleményüket, de hasznos tippeket is meg szoktak osztani a Foursquare-en, így érdemes rákeresni az adott reptér oldalára, hátha feltöltötte valaki a wifi jelszót, amivel hozzáférhetünk a nethez. De akár már utazás előtt is rákereshetünk a neten a „free wifi airports" kifejezésre és előre begyűjthetjük a szükséges jelszavakat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek