Ezért nem érdemes rágyújtani a repülő mosdójában

Ezért nem érdemes rágyújtani a repülő mosdójában

Sokan értetlenül állnak a tény előtt, hogy harminc évvel a repülőgépeken való dohányzás betiltása után miért szükséges még mindig teleragasztani a gépek fedélzetét tiltó jelzésekkel. Az alábbi eset alapján nem kérdés, hogy még mindig van, akit emlékeztetni kell a szabályra – írja a Road Warrior Voices.

 

No smokingFotó: Martin Abegglen / flickr

A United Airlines Denverből Bostonba tartó egyik múltheti járatán egy utas rosszullétre panaszkodva elvonult a mosdóba, majd egy idő után a légiutas-kísérők arra lettek figyelmesek, hogy dohányszag szivárog ki a fülkéből. Miután rájöttek, hogy ez csak a férfitől jöhet, felszólították, hogy nyomja el a cigarettát, mire ő hevesen tiltakozni kezdett és még azt is visszautasította, hogy egyáltalán kinyissa az ajtót.

Az incidensről értesülve a pilóták nem sokat teketóriáztak: azonnal visszafordították a gépet és meg sem álltak Denverig, ahol a férfit a leszállást követően őrizetbe vette a rendőrség. A letartóztatás helyett azonban kivizsgálásra szállították egy közeli kórházba, a többi utas pedig Denverben kényszerült tölteni az éjszakát, mivel a fedélzeti személyzet aznap már nem vághatott neki újra az útnak, ezzel ugyanis átlépték volna a maximális munkaidő korlátot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek