Hosszú órák a reptéren? Ezek a honlapok segítenek

Hosszú órák a reptéren? Ezek a honlapok segítenek

Előfordult már önnel, hogy egy reptéren várakozva csak azért evett száraz szendvicset, mert attól tartott, ha nem veszi meg éhen marad, hiszen úgysem talál már éttermet a beszállókapuhoz közelebb? Szinte törvényszerű, hogy az ember gépe ilyenkor pont egy ínycsiklandó falatokat kínáló pult mellől indul. Ha viszont nem vesszük meg a kínálkozó szenyót, tutira az volt az utolsó ehető dolog amit a reptéren láttunk, legközelebb pedig a gépen, aranyáron vehetünk magunknak valamit.

Vajon lesz még erre valami, vagy ülhetek éhesen a beszállókapunál?Fotó: Andy Mitchell / flickr

A Tripadvisornál dolgozók biztosan ismerik a fenti problémát, különben nem hozták volna létre a repterekkel foglalkozó tematikus oldalaikat. A most debütáló reptéri oldalakon a világ kétszáz legfontosabb repterének látnivalóit, éttermeit, duty free shopjait, hoteleit, lounge-ait, kávézóit találjuk – természetesen a hozzájuk tartozó értékelésekkel együtt.

"Több mint 3,1 billió utazó fordul meg a világ repterein évente, egy ember átlagosan mintegy 150 percet tölt a terminálokon. Segíteni akarunk nekik, hogy minél gyorsabban megtalálják azokat a dolgokat, amikre szükségük van felszállás előtt" – idézi Adam Medrost, a Tripadvisor alelnökét a CNN.com.

A Skytrax szavazásán a világ legjobb repterének választott szingapúri Changi Airport az első, mely saját Tripadvisor oldalt kapott. A további légikikötők – köztük a New York-i John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtér, és a londoni Heathrow – oldalai júliusban érkeznek, és 28 nyelven lesznek elérhetők. A Tripadvisor mobilos appjának "Near Me Now" alkalmazása pedig segít a legközelebbi éttermek és más hasznos helyek megtalálásában – írja a CNN.com.

A szingapúri Changi reptéren például ilyen virágcsodákat is találunk sok egyéb más mellettFotó: Qustaquito Santimano / flickr

Persze nem csak a Tripadvisor új tematikus oldalai szolgálnak hasznos infókkal a repterekkel kapcsolatban. Egyik kedvencünk a témában a Sleeping in Airports, melyen az összes reptéri lounge, hotel, étterem listája mellett a wifiről, és a legkényelmesebb várótermi alvóhelyekről is tájékozódhatunk. A személyes beszámolók akkor is jó szolgálatot tesznek, ha ugyan nem akarunk a reptéren éjszakázni, de érdekel, milyen környezetben kell majd azt az átlagosan 150 percet eltöltenünk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek