Kivonulnak Oroszországból a külföldi légitársaságok

Kivonulnak Oroszországból a külföldi légitársaságok

A külföldi légitársaságok kivonulnak Oroszországból, vagy csökkentik járataik számát – írja az MTI a Novije Izvesztyija című orosz napilapra hivatkozva. Valerij Okulov orosz közlekedési miniszter-helyettes azzal magyarázta a jelenséget, hogy csökkent a kereslet a nemzetközi személyszállításban. A légitársaságok ugyanakkor a nehéz orosz gazdasági helyzet miatt növekedő piaci kockázatokra hivatkoznak.

Az Air Niki gépeFotó: Aero Icarus / flickr

 A külföldi légitársaságok döntése elsősorban a rendszeres, nemzetközi járatokat érinti. Az Air Niki osztrák cég beszüntette Bécs és Moszkva között közlekedő járatát. Jelentősen csökkentette Oroszországba repülő járatainak számát az EasyJet európai diszkont légitársaság, a cseh CSA és az Egyesült Arab Emírségekben található Emirates is. A Novije Izvesztyija úgy tudja, hogy az egyik legnagyobb amerikai légitársaság, a Delta ugyancsak csökkenti New York és Moszkva között közlekedő járatainak számát, idén decemberben pedig be is szünteti járatait. A turistaforgalom csökkenése miatt a thaiföldi légitársaság is beszüntette Moszkva-Bangkok járatát. Az Air Berlin pedig február közepén kettőről napi egyre csökkentette Berlin és Szentpétervár között közlekedő járatát.

A moszkvai repülőtérFotó: Mzximvs VdB / flickr

 A lap rámutatott, hogy a külföldi légitársaságok Oroszországból való kivonulása, illetve oroszországi tevékenységük csökkentése már tavaly tavasszal elkezdődött, ami egybeesik a geopolitikai feszültség kiéleződésével, amelyet a Krím Oroszországhoz csatolása, majd a délkelet-ukrajnai fegyveres konfliktus kitörése váltott ki. Dmitrij Gorin, az orosz turistairodák szövetségének alelnöke szerint az orosz légitársaságok egyelőre sikerrel fedik le a piacot a nemzetközi útvonalakon is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek