Budapesté az egyik legbiztonságosabb európai reptér

Budapesté az egyik legbiztonságosabb európai reptér

Minden eddiginél jobb értékelést kapott a Budapest Airport 2015 első negyedévében. A repülőtéri szolgáltatások összesített tetszési indexe magasan az európai átlag fölött van Budapesten, amit az utasok véleményét 36 szempont szerint vizsgáló titkos, kérdőíves kutatás mutatott ki – írja közleményében a Budapest Airport.

A Liszt Ferenc Repülőtér 5-ös skálán 4,03-mas összesített eredményt ért el az ACI (Airports Council International – Repülőterek Nemzetközi Tanácsa) által gondozott elégedettségi felmérésen. A kérdőív a repülőtér valamennyi szolgáltatására, a tájékoztatási rendszerekre, a személyzet munkájára és kedvességére is rákérdezett.

A budapesti repülőteret használó utasok a legfrissebb visszajelzések alapján különösen magasra értékelték a repülőtéren érezhető biztonságot, ami a Budapest Airport szerint vélhetően összefügg azzal, hogy a biztonsági ellenőrzés alaposságára is igen magas pontszámot adtak – mindkettő kategória négy fölötti átlageredményt kapott. A felmérésből az is kiderült, hogy a magyar főváros repülőtere különösen a kereskedelmi és más szolgáltatások, a tisztaság és a komfort terén nyújt kiemelkedő teljesítményt az európai mezőnyben. Az ASQ felmérésen Európa 73 repülőtere vesz részt, köztük a budapesti is. A Budapest Airport 4,03-as átlag pontszáma jóval az európai átlag fölött van, ami a vizsgált időszakban 3,91 volt.

Legutóbb márciusban írtunk arról, hogy egymás után másodszor szerezte meg a Budapest Airport a Skytrax brit légiközlekedési elemző cég felmérésén a legjobb kelet-európai repülőtérnek járó díjat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek