Minden pilótának meg kellene nősülnie

Minden pilótának meg kellene nősülnie

 Ezt nem mi mondjuk, hanem a Turkish Airlines vezérigazgatója, aki úgy gondolja, megoldást talált a pilóták depressziójának megelőzésére.

A Skift.com arról számolt be, hogy Temel Kotil az Utazási és Turisztikai Világtanács múltheti csúcstalálkozóján arra hívta fel a jelenlévő Turkish pilóták figyelmét, hogy a Germanwings tragédiájánál is megmutatkozott, milyen válságos helyzetekbe kerülhet, aki ezt a szakmát űzi. "Mindegy, hogy férfi vagy nő az illető, minden pilóta esetében kiemelkedő szerepet játszik a magánélet" – jegyezte meg Kotil. Állítását azzal támasztotta alá, miszerint több cikk is megjelent már a médiában arról, hogy a Germanwings katasztrófáját okozó másodpilótát, Andreas Lubitzot talán épp egy barátnőjével való veszekedés indította el a lejtőn. "Ezért hát minden egyedülálló pilótát próbálok a házasság felé terelni innen a színpadról is" – mondta mosolyogva Kotil.

Ima a Germanwings áldozataiért, a katasztrófa helyszínéhez közel emelt kápolnábanFotó: Thomas Lohnes / Europress / Getty

 A Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járata március 24-én zuhant le Franciaország déli részén, az Alpokban, 150 emberrel a fedélzetén. A katasztrófát senki sem élte túl. A fekete dobozokon talált adatok alapján a másodpilóta, Andreas Lubitz bezárkózott a pilótafülkébe és szándékosan idézte elő a végzetes süllyedést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek