50 dollárért kütyü figyeli a kutyát a raktérben

50 dollárért kütyü figyeli a kutyát a raktérben.

A Delta Airlines-nál már olyan kütyüt is lehet bérelni, amely a csomagként feladott házi kedvencünk kényelmét figyeli a repülőút alatt. A mashable.com cikke szerint a kisállatok szállítóketrecéhez erősíthető készülék folyamatosan monitorozza a hőmérsékletet és képes jelzést adni például arról is, ha a ketrec esetleg elmozdult.

Rakodás előtt - a kutya mint csomagFotó: David Mcnew / Europress / Getty

A jelzések a Delta földi ügyfélközpontjába és a szolgáltatás megrendelőjének mobiljára futnak be, de mivel a repülőút alatt természetesen tilos mobilozni, az adatok az azonos repülőn utazó gazdi számára csak akkor hozzáférhetők, amikor a gép még vagy már a földön van.

A repülőtársaságoknak csak 2005 óta kell adatokat szolgáltatniuk az állatok szállításának körülményeiről, és az azóta eltelt időben a 20 legnagyobb légitársaság összesen 470 állatokat ért incidensről számolt be.

Az utasok részéről egyre erősödik az igény a házikedvencek szállításának minél humánusabb megoldására, a Delta Airlines intézkedése azonban egyelőre egy leginkább a túlaggódó gazdagokat megcélzó szolgáltatásnak tűnik.

Nincs információ arról, hogy milyen protokollt követne például a légitársaság abban az esetben, ha vészjelzés futna be a földi központba egy felborult szállítóketrecről. Azt ugyanis elég nehéz elképzelni, hogy emiatt kényszerleszállást hajtsanak végre.

Ön szerint van értelme kutyafigyelő kütyüért fizetni a repülőn?
Nem, ez hülyeség - 83
Ha az utastérben is kapnám az információt, megrendelném - 191
Miért ne? Azonnal nézném, amikor lehet - 88
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek