A Wizz Air is bevezeti a helyjegyet

A Wizz Air is bevezeti a helyjegyet

A Wizz Air 2015. május 4-től a kijelölt útvonalakon (Budapest-Barcelona, Katowice-London Luton, Bukarest-Dortmund), 2015. május 19-től pedig mind a 360 Wizz útvonalon bevezeti az automatikus, ingyenes ülőhelyfoglalást, amely április 8-tól a foglalási folyamat részévé válik - jelentette be a légitársaság.

A Wizz Air szomszédos ülőhelyeket fog kiosztani azoknak, akik közös foglalással, együtt utaznak, amennyiben erre van lehetőség. Az utasok díj befizetése ellenében változtathatják meg az eredeti ülőhelyfoglalásukat (a díjak 1 eurónál kezdődnek) a légitársaság honlapján a Wizz mobil applikáció segítségével, legkésőbb 3 órával a járat indulása előtt. A keresettebb ülőhelyeket magasabb díjért lehet majd lefoglalni a szabad helyek függvényében, ilyenek például az extra lábtérrel rendelkező és az első sorokban található ülőhelyek.

Nem lesz több tolakodásFotó: Mark H. Milstein / Northfoto

 Azok számára, akik április 8. előtt foglalnak az érintett járatokra, az utasfelvétel során lesznek kiosztva az ülőhelyek, míg azok, akik extra lábtér szolgáltatást tartalmazó, már meglévő foglalással rendelkeznek, további költség nélkül választhatják ki ülőhelyüket. A WIZZ Premium és WIZZ Privilege Pass tagsággal rendelkező utasok ingyen választhatják ki bármelyik ülőhelyet, és a jövőben is élvezhetik majd az elsőbbségi beszállás előnyeit

Több fapados légitársaság is bevezette az utóbbi években a helyjegyfoglalást, a Ryanair egy, az easyJet pedig már két éve átállt a helyjegyes rendszerre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek